BO u Trebinju: Otklonjeni nesporazumi

Nakon kraćeg sastanka rukovodstva Boračke organizacije grada Trebinja i gradonačelnika Slavka Vučurevića otklonjeni su svi nesporazumi.

Republika Srpska 04.09.2014 | 20:34
BO u Trebinju: Otklonjeni nesporazumi

Predstavnici boraca više nemaju nikakvih nesuglasica sa gradskom upravom, ali se i ograđuje od mješanja politike u ovu organizaciju.

Prije svega deset dana Boračka organizacija grada Trebinja na sva usta hvalila je saradnju sa elektro-energetskim sistemom koji je u rukama SNSD-a, dok je gradskoj upravi prebacivala odgovornost za lošu komunikaciju. Međutim, slučajno ili ne, promjenom na vrhu Boračke organizacije Republike Srpske, odnosno dolaskom generala Milomira Savčića na čelo te organizacije umjesto SNSD-ovog Pantelije Ćurguza, stvari su se za manje od 24 časa u Trebinju promijenile za 360 stepeni.

Približili smo neke stavove i otklonili sve nejsnoće koje su do danas bile. U suštini svi smo za to da se pomogne koliko se može pomoći kategorijama boračke organizacije, porodicama poginulih boraca, porodicama ratnih vojnih invalida i socijalno ugroženih boraca. Donijeli smo stav na predsjedništvu da nećemo da ulazimo u nikakva stranačka prepucavanja, niti da budemo dio neke partije, nego da budemo jedinstveni ka ostvarenju cilja Boračke organizacije”, rekao je Dušan Škrivan, Predsjednik predsjedništva Boračke organizacije Trebinje

I u gradskoj upravi zadovoljni su rezultatima posljednjeg sastanka, na kojem je bilo govora o zapošljavanju djece porodica poginulih boraca. U Boračkoj organizaciji sada su dobili informaciju da je
putem lokalne uprave posao dobio 31 pripadanik te kategorije, a ne svega tri sa koliko su oni raspolagali i iznosili to u javnost.

“Došlo je do približavanja, ako se tako može reći, jer bilo je određenih amuniziteta. Međutim, svi smo složili da nam je potrebna jaka Boračka organizacija koja će dijelovati u interesu svih građana, zajedno sa podrškom gradske uprave. Podatak da je lokalna uprava zaposlila tri člana porodica poginulih je sasvim drugačiji i tačno je da je 31. djete iz te kategorije dobilo posao u okviru gradske uprave i njenih javnih ustanova. Pozdravljamo svaki dobar potez kada je u pitanju riješavanje ove problematika, bilo od elektroenergetskog sektora, bilo od ljudi koji su privrednici”, naglasio je Rajko Ćapin, v.d. načelnik Odjeljanje za boračku zaštitu grada Trebinja.

Predsjedništvo Boračka organizacije grada Trebinja u ponedjeljak će imati sastanak, na kojem će se, kako nezvanično saznajemo, ograditi od svrstavanja na bilo koju političku stranu.

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Tb.

05.09.2014 13:08

E moji dragi borci-ratni drugovi čemu ovo vodi?šta nam se ovo dešava ,kakvi smo to mi postali i imamo li i malo još patritizma i hrabrosti u sebi? Zašto ne koristimo ulicu i protese kada nam Šiptar na Kosovu ubije brata,sud BIH odvodi samo Srbe u kazamate i td.Ne mi smo postali jedne obične ulizice , poltrni i intrereždije. Da je sreće štitili bi sve svoje ,štitili bi našu proizvodnju i ne bi nam Šiptari otvarali svoje pekare po našim gradovima isto kao što sigurno ni jedan Srbin nebi mogao nešto raditi u Prištini ili bilo gdje na Kosovu.Ovo ne vodi ničemu ako se ne promjenimo nestati će mo vrlo brzo.

ODGOVORITE
Name

Dusko

05.09.2014 19:49

Svaka cast gradonacelniku, gradska uprava i jeste zaposlila 30 djece poginulih boraca, a ne kako tvrdi snsd 3, sram ih bilo.

ODGOVORITE