Рогатица -примјер успјешне општине

Примјер општине Рогатица говори да су се промјене које су се грађани 2012. године овдје направили исплатиле јер су добили боље људе, начелника свих грађана који одлуке не доноси непотизмом већ потребама становника града,“ рекао јепотпредсједник СДС и кандидат ове странке на општим изборима за предсједник РС Огњен Тадић приликом данашње посјете овом граду .

Република Српска 25.08.2014 | 18:57
Рогатица -примјер успјешне општине

Он је са начелником општине Томиславом Пухалцем разговарао о пројектима које проводи локална власт и о економској ситуацији у граду.Тадић је похвалио напоре локалне власти на провођењу капиталних пројеката, бригом за омладину и улагањима у развој пољопривреде и села.

"За похвалу је да је ова локална заједница примила 70 приправника у локалну самоуправу и обезбједила 155 стипендија студентима чиме се задржавају млади у општини и показује брига о њима", додао је Тадић.Он је додао да је то примјер како треба радити, а не стварати теорије завјере и на тај начин плашити народ у Републици Српској.

"Ова општина је доказ да уколико се улаже у економију, а то ови људи овдје раде може бити свима боље", нагласио је.

Тадић је закључио да и Република Српска треба да буде такав примјер након промјена које ће се догодити послије октобарских избора.

Начелник општине Рогатица је истакао да је потребно донијети системске законе који не коче рад локалних заједница као што су они о надокнади од шумских и хидроенергетских потенцијала.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ауто

25.08.2014 19:14

А ста се десава у дубици од капиталних инвестиција мозда куповање аута који је слупан или дефицит будзета 7 милиона оцете ли објавити коментар???

ОДГОВОРИТЕ
Name

ии

26.08.2014 08:00

Па из Рогатице сви који су имали гдје да оду и отисли су. Па у Рогатици ако ниси на буџету или не радис у опстини нецес имати ни за кифле,посто у Рогатици ниста не ради сем неких приватника.

ОДГОВОРИТЕ