Rogatica -primjer uspješne opštine

Primjer opštine Rogatica govori da su se promjene koje su se građani 2012. godine ovdje napravili isplatile jer su dobili bolje ljude, načelnika svih građana koji odluke ne donosi nepotizmom već potrebama stanovnika grada,“ rekao jepotpredsjednik SDS i kandidat ove stranke na opštim izborima za predsjednik RS Ognjen Tadić prilikom današnje posjete ovom gradu .

Republika Srpska 25.08.2014 | 18:57
Rogatica -primjer uspješne opštine

On je sa načelnikom opštine Tomislavom Puhalcem razgovarao o projektima koje provodi lokalna vlast i o ekonomskoj situaciji u gradu.Tadić je pohvalio napore lokalne vlasti na provođenju kapitalnih projekata, brigom za omladinu i ulaganjima u razvoj poljoprivrede i sela.

"Za pohvalu je da je ova lokalna zajednica primila 70 pripravnika u lokalnu samoupravu i obezbjedila 155 stipendija studentima čime se zadržavaju mladi u opštini i pokazuje briga o njima", dodao je Tadić.On je dodao da je to primjer kako treba raditi, a ne stvarati teorije zavjere i na taj način plašiti narod u Republici Srpskoj.

"Ova opština je dokaz da ukoliko se ulaže u ekonomiju, a to ovi ljudi ovdje rade može biti svima bolje", naglasio je.

Tadić je zaključio da i Republika Srpska treba da bude takav primjer nakon promjena koje će se dogoditi poslije oktobarskih izbora.

Načelnik opštine Rogatica je istakao da je potrebno donijeti sistemske zakone koji ne koče rad lokalnih zajednica kao što su oni o nadoknadi od šumskih i hidroenergetskih potencijala.

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Auto

25.08.2014 19:14

A sta se desava u dubici od kapitalnih investicija mozda kupovanje auta koji je slupan ili deficit budzeta 7 miliona ocete li objaviti komentar???

ODGOVORITE
Name

ii

26.08.2014 08:00

Pa iz Rogatice svi koji su imali gdje da odu i otisli su. Pa u Rogatici ako nisi na budžetu ili ne radis u opstini neces imati ni za kifle,posto u Rogatici nista ne radi sem nekih privatnika.

ODGOVORITE