Даница Максимовић: Србија је далеко од Холивуда

За неколико дана у Кикинди биће завршено снимање нове хумористичке серије „Далеко је Холивуд“, коју редитељски потписују Ивица Видановић и Милош Петричић.

Забава 22.08.2014 | 19:00
Даница Максимовић: Србија је далеко од Холивуда

Необичну причу о малом провинцијском позоришту пред гашењем и свакодневним згодама и незгодама глумаца, редитеља, техничара, управитеља и других ликова, чија је свакодневица проткана духовитим заплетима и теоријама завере, дочараће Петар Божовић, Даница Максимовић, Борис Комненић и Предраг Ејдус.

- У серији играм глумицу Стојанку. Она је умишљена јер је у младости играла све велике улоге. Сад је не уважавају зато што су се појавиле неке млађе колегинице с неким другим атрибутима. Стојанка се бори да буде поштована и покушава да се наметне. Увек је у колицима, мада нема потребе да буде у њима, али то је начин да скрене пажњу на себе - каже Даница Максимовић.

Наша прослављена глумица сматра да је Србија далеко од Холивуда.

-Ако се гледа из наше перспективе, како ми радимо, јесте далеко. Ово је прича о глумцима у унутрашњости, о борби да опстану позориште и та илузија која живот чини лепшим - искрена је уметница, коју ћемо ускоро гледати и у новом домаћем филму „Аманет“.

Актери урнебесне борбе глумаца против најављеног гашења малог театра из провинције су и Ања Мит, Јелена Шнеблић, Ђорђе Марковић, Драган Остојић, Бранислав Кнежевић и Бранислав Чубрило. Серија ће имати 12 епизода. Глумац Миљан Давидовић, који је с редитељем Ненадом Гвозденовићем написао сценарио, процењује да ће се серија на малим екранима наћи почетком следеће године.

-Сценарио сам почео да пишем пре две и по године, а инспирисао ме је глумачки живот. То је нешто што је блиско редитељу и мени - открива Давидовић.

Коментари / 0

Оставите коментар