Danica Maksimović: Srbija je daleko od Holivuda

Za nekoliko dana u Kikindi biće završeno snimanje nove humorističke serije „Daleko je Holivud“, koju rediteljski potpisuju Ivica Vidanović i Miloš Petričić.

Zabava 22.08.2014 | 19:00
Danica Maksimović: Srbija je daleko od Holivuda

Neobičnu priču o malom provincijskom pozorištu pred gašenjem i svakodnevnim zgodama i nezgodama glumaca, reditelja, tehničara, upravitelja i drugih likova, čija je svakodnevica protkana duhovitim zapletima i teorijama zavere, dočaraće Petar Božović, Danica Maksimović, Boris Komnenić i Predrag Ejdus.

- U seriji igram glumicu Stojanku. Ona je umišljena jer je u mladosti igrala sve velike uloge. Sad je ne uvažavaju zato što su se pojavile neke mlađe koleginice s nekim drugim atributima. Stojanka se bori da bude poštovana i pokušava da se nametne. Uvek je u kolicima, mada nema potrebe da bude u njima, ali to je način da skrene pažnju na sebe - kaže Danica Maksimović.

Naša proslavljena glumica smatra da je Srbija daleko od Holivuda.

-Ako se gleda iz naše perspektive, kako mi radimo, jeste daleko. Ovo je priča o glumcima u unutrašnjosti, o borbi da opstanu pozorište i ta iluzija koja život čini lepšim - iskrena je umetnica, koju ćemo uskoro gledati i u novom domaćem filmu „Amanet“.

Akteri urnebesne borbe glumaca protiv najavljenog gašenja malog teatra iz provincije su i Anja Mit, Jelena Šneblić, Đorđe Marković, Dragan Ostojić, Branislav Knežević i Branislav Čubrilo. Serija će imati 12 epizoda. Glumac Miljan Davidović, koji je s rediteljem Nenadom Gvozdenovićem napisao scenario, procenjuje da će se serija na malim ekranima naći početkom sledeće godine.

-Scenario sam počeo da pišem pre dve i po godine, a inspirisao me je glumački život. To je nešto što je blisko reditelju i meni - otkriva Davidović.

Komentari / 0

Ostavite komentar