Лазовић спашава Звезду!

Почели преговори о продаји једног од најбољих фудбалера спског првака. Новац од трансфера омогућио би регистровање појачања и корак ка лиценци.

Фудбал 19.08.2014 | 10:00
Лазовић спашава Звезду!

Утакмица против Војводине по свему судећи неће бити последња у дресу Црвене звезде само за Ненада Милијаша. Капитен српског првака је на прагу турске Манисе, али од његовог трансфера црвено-бели неће моћи да зараде, па је продаја Дарка Лазовића једини начин да се преброди критична финансијска ситуација.

Два инострана клуба, чија имена се држе у строгој тајности, изузетно су заинтересована да ангажују Звездиног крилног играча, а преговори с једним од њих већ су почели. Управа Црвене звезде свим силама настоји да истраје у намери да од продаје Лазовића заради бар два милиона евра, пошто је претходна понуда белгијског Стандарда, од 1.500.000, одбијена и оцењена као "потцењивачка".

Међутим, алармантна беспарица условљава да на "Маракани" сада буду тактичнији и не одричу се тек тако понуђених услова, чак иако се они не поклопе у потпуности са зацртаном сумом. Ипак, Звезди ће сваки пословни потез који доноси новац у касу бити капиталан, с обзиром на то да због укупних дуговања од 1,9 милиона евра клуб ни после два одиграна кола није успео да региструје деветорицу доведених играча.

Лишени услуга пре свих Гаврића, Босанчића, Кахримана и Планића, у Љутице Богдана су приморани да се сналазе с остацима шампионског тима и плејадом младих за које је још рано да понесу највећи терет Звездиних великих амбиција. За сада су на крилима Милијаша прелетели прве две замке, али тек предстоји највеће августовско искушење у Новом Саду, после којег ће готово сигурно остати и без толико значајног капитена.

Времена до краја прелазног рока је све мање, црвено-беле само 12 дана дели од крајње границе за регистрацију појачања без којих би постављени циљеви били тешко оствариви. А то није једина мука, пошто ће почетком септембра истећи и оних 30 дана које је ФСС дао као рок свим дужницима да измире обавезе и привремене лиценце претворе у трајне, при чему онима који у томе не успеју прете казне које за сада нису прецизиране.

Због свега наведеног, за Звезду ће од пресудног значаја бити да у наредних десетак дана склопи договор с једним од заинтересованих клубова и прода Дарка Лазовића. Само новцем од његовог трансфера српски првак би могао бар на кратко да ухвати ваздух и почне да санира горуће проблеме.

С три поготка на почетку сезоне, Ненад Милијаш се пробио на трећу позицију вечне листе стрелаца српске Суперлиге. Звездин капитен дели место с доскорашњим саиграчем Драганом Мрђом, са по 54 првенствена гола. Испред њих су само лидер Андрија Калуђеровић (57) и другопласирани Ламин Дијара (56). С обзиром на то да ускоро одлази с "Маракане", Милијашу су потребна два, односно три гола против Војводине да би сустигао једног од њих...

Коментари / 0

Оставите коментар