Lazović spašava Zvezdu!

Počeli pregovori o prodaji jednog od najboljih fudbalera spskog prvaka. Novac od transfera omogućio bi registrovanje pojačanja i korak ka licenci.

Fudbal 19.08.2014 | 10:00
Lazović spašava Zvezdu!

Utakmica protiv Vojvodine po svemu sudeći neće biti poslednja u dresu Crvene zvezde samo za Nenada Milijaša. Kapiten srpskog prvaka je na pragu turske Manise, ali od njegovog transfera crveno-beli neće moći da zarade, pa je prodaja Darka Lazovića jedini način da se prebrodi kritična finansijska situacija.

Dva inostrana kluba, čija imena se drže u strogoj tajnosti, izuzetno su zainteresovana da angažuju Zvezdinog krilnog igrača, a pregovori s jednim od njih već su počeli. Uprava Crvene zvezde svim silama nastoji da istraje u nameri da od prodaje Lazovića zaradi bar dva miliona evra, pošto je prethodna ponuda belgijskog Standarda, od 1.500.000, odbijena i ocenjena kao "potcenjivačka".

Međutim, alarmantna besparica uslovljava da na "Marakani" sada budu taktičniji i ne odriču se tek tako ponuđenih uslova, čak iako se oni ne poklope u potpunosti sa zacrtanom sumom. Ipak, Zvezdi će svaki poslovni potez koji donosi novac u kasu biti kapitalan, s obzirom na to da zbog ukupnih dugovanja od 1,9 miliona evra klub ni posle dva odigrana kola nije uspeo da registruje devetoricu dovedenih igrača.

Lišeni usluga pre svih Gavrića, Bosančića, Kahrimana i Planića, u Ljutice Bogdana su primorani da se snalaze s ostacima šampionskog tima i plejadom mladih za koje je još rano da ponesu najveći teret Zvezdinih velikih ambicija. Za sada su na krilima Milijaša preleteli prve dve zamke, ali tek predstoji najveće avgustovsko iskušenje u Novom Sadu, posle kojeg će gotovo sigurno ostati i bez toliko značajnog kapitena.

Vremena do kraja prelaznog roka je sve manje, crveno-bele samo 12 dana deli od krajnje granice za registraciju pojačanja bez kojih bi postavljeni ciljevi bili teško ostvarivi. A to nije jedina muka, pošto će početkom septembra isteći i onih 30 dana koje je FSS dao kao rok svim dužnicima da izmire obaveze i privremene licence pretvore u trajne, pri čemu onima koji u tome ne uspeju prete kazne koje za sada nisu precizirane.

Zbog svega navedenog, za Zvezdu će od presudnog značaja biti da u narednih desetak dana sklopi dogovor s jednim od zainteresovanih klubova i proda Darka Lazovića. Samo novcem od njegovog transfera srpski prvak bi mogao bar na kratko da uhvati vazduh i počne da sanira goruće probleme.

S tri pogotka na početku sezone, Nenad Milijaš se probio na treću poziciju večne liste strelaca srpske Superlige. Zvezdin kapiten deli mesto s doskorašnjim saigračem Draganom Mrđom, sa po 54 prvenstvena gola. Ispred njih su samo lider Andrija Kaluđerović (57) i drugoplasirani Lamin Dijara (56). S obzirom na to da uskoro odlazi s "Marakane", Milijašu su potrebna dva, odnosno tri gola protiv Vojvodine da bi sustigao jednog od njih...

Komentari / 0

Ostavite komentar