'Партизани' с платом на Нефчи!

Црно-бели фудбалери после убедљиве победе у Нишу чекају обећане априлске зараде. Лазовић: Издигли смо се изнад тешке ситуације и показали да вредимо.

Фудбал 19.08.2014 | 12:15
'Партизани' с платом на Нефчи!

Када је штрајк уведен као демократско право о обустави рада, у битном поглављу његовог објашњења уписано је да ће радници обављати бар минимум своје делатности. Како су фудбалери Партизана одиграли у Нишу против Радничког (4:1), велико је питање шта би било да су баш "запињали".

Сада је на потезу руководство, које би према раније постигнутом договору с представницима првотимаца требало да исплати априлске зараде играчима до среде, дан уочи првог меча плеј-офа за Лигу Европе против азербејџанског Нефчија. Мада, када је Партизан у питању, термин "требало би" заиста је најпрецизнији у овом тренутку...

- Пре меча с Радничким дао сам обећање да ће играчи показати јединство на терену у Нишу, идентично као и у канцеларијама на стадиону када су разговорали с управом после штрајка. То се и обистинило. Рано смо отворили домаћина, голом Грбића у првом минуту, а већ у 20. минуту Лазовић је најавио тријумф - сумира утиске тренер Николић.

Шест бодова после два кола, гол разлика 7:2 и поглед на табелу који прија свима у Партизану. Да ли је и ово довољно да се у кућу у којој је очигледан раздор на релацији управа - играчи, донесе бар привремени мир пред гостовање шампиона Азербејџана?

- Екипа је показала моралну вредност и испунила договор до најситнијег детаља. Надам се да ће нас ова позитивна тензија држати и до четвртка и меча с Нефчијем, а верујем и после четвртка - додаје Николић.

Партизан с Данком Лазовићем и без њега није иста екипа. Толико сигурности искусни нападач улива у игри, а у Нишу је голом најавио убедљив тријумф.

- Врло добро се зна шта се данима дешавало око терена. Издигли смо се изнад тешке ситуације и показали колико заиста вредимо. Ово су важни бодови, јер смо с максималним учинком прошли два тешка гостовања - каже Лазовић.

Мирних и извесних 45 минута на Чаиру, претворило се изненада у "кркљанац" у ходницима испод источне трибине. Око голмана домаћих Ненада Филиповића и неколико играча из Београда створила се гужва, а цех је платио тренер Партизана. Марко Николић је искључен после консултација главног и четвртог судије, па је друго полувреме пратио из тунела. Сада је под истрагом "дисциплинаца" Суперлиге.
- Не знам шта ће бити унето у записник, али сви су у ходнику видели да сам покушао да раздвојим неколико фудналера - каже Николић, не откривајући идентитет завађених страна.


У понедељак почиње продаја улазница за утакмицу с Нефчијем (четвртак 20.15). "Југ" кошта 400 динара, бочни делова "запада" и "истока" 800, а централни - 1.000 динара. Карте се продају уз личну карту и могуће је купити максимално четири.

Коментари / 0

Оставите коментар