'Partizani' s platom na Nefči!

Crno-beli fudbaleri posle ubedljive pobede u Nišu čekaju obećane aprilske zarade. Lazović: Izdigli smo se iznad teške situacije i pokazali da vredimo.

Fudbal 19.08.2014 | 12:15
'Partizani' s platom na Nefči!

Kada je štrajk uveden kao demokratsko pravo o obustavi rada, u bitnom poglavlju njegovog objašnjenja upisano je da će radnici obavljati bar minimum svoje delatnosti. Kako su fudbaleri Partizana odigrali u Nišu protiv Radničkog (4:1), veliko je pitanje šta bi bilo da su baš "zapinjali".

Sada je na potezu rukovodstvo, koje bi prema ranije postignutom dogovoru s predstavnicima prvotimaca trebalo da isplati aprilske zarade igračima do srede, dan uoči prvog meča plej-ofa za Ligu Evrope protiv azerbejdžanskog Nefčija. Mada, kada je Partizan u pitanju, termin "trebalo bi" zaista je najprecizniji u ovom trenutku...

- Pre meča s Radničkim dao sam obećanje da će igrači pokazati jedinstvo na terenu u Nišu, identično kao i u kancelarijama na stadionu kada su razgovorali s upravom posle štrajka. To se i obistinilo. Rano smo otvorili domaćina, golom Grbića u prvom minutu, a već u 20. minutu Lazović je najavio trijumf - sumira utiske trener Nikolić.

Šest bodova posle dva kola, gol razlika 7:2 i pogled na tabelu koji prija svima u Partizanu. Da li je i ovo dovoljno da se u kuću u kojoj je očigledan razdor na relaciji uprava - igrači, donese bar privremeni mir pred gostovanje šampiona Azerbejdžana?

- Ekipa je pokazala moralnu vrednost i ispunila dogovor do najsitnijeg detalja. Nadam se da će nas ova pozitivna tenzija držati i do četvrtka i meča s Nefčijem, a verujem i posle četvrtka - dodaje Nikolić.

Partizan s Dankom Lazovićem i bez njega nije ista ekipa. Toliko sigurnosti iskusni napadač uliva u igri, a u Nišu je golom najavio ubedljiv trijumf.

- Vrlo dobro se zna šta se danima dešavalo oko terena. Izdigli smo se iznad teške situacije i pokazali koliko zaista vredimo. Ovo su važni bodovi, jer smo s maksimalnim učinkom prošli dva teška gostovanja - kaže Lazović.

Mirnih i izvesnih 45 minuta na Čairu, pretvorilo se iznenada u "krkljanac" u hodnicima ispod istočne tribine. Oko golmana domaćih Nenada Filipovića i nekoliko igrača iz Beograda stvorila se gužva, a ceh je platio trener Partizana. Marko Nikolić je isključen posle konsultacija glavnog i četvrtog sudije, pa je drugo poluvreme pratio iz tunela. Sada je pod istragom "disciplinaca" Superlige.
- Ne znam šta će biti uneto u zapisnik, ali svi su u hodniku videli da sam pokušao da razdvojim nekoliko fudnalera - kaže Nikolić, ne otkrivajući identitet zavađenih strana.


U ponedeljak počinje prodaja ulaznica za utakmicu s Nefčijem (četvrtak 20.15). "Jug" košta 400 dinara, bočni delova "zapada" i "istoka" 800, a centralni - 1.000 dinara. Karte se prodaju uz ličnu kartu i moguće je kupiti maksimalno četiri.

Komentari / 0

Ostavite komentar