Може ли и како Звезда задржати Милијаша?!

Управа Црвене звезде пред тешком одлуком после сјајних игара искусног капитена, који је на прагу одласка у турску Манису.

Фудбал 19.08.2014 | 12:30
Може ли и како Звезда задржати Милијаша?!

Играма вансеријског зналца и головима својственим само истинским мајсторима фудбала, Ненад Милијаш је наставио да води Црвену звезду победничком трасом. Само захваљујући капитену готово да се не осећа колико је шампионски тим изгубио одласцима стандардних, у тренутку када право играња нема ниједан од деветорице новајлија.

После бравурозних потеза за тријумф против Јагодине (3:0), јасно је колико Милијаш значи подмлађеном тиму и какву главобољу тренеру Лалатовићу може да донесе најављени одлазак „десетке“ у турску Манису. Засада је сигурно једино да ће предводити екипу против Војводине, а шта ће бити после зависи од одлуке челника и могућности да обезбеде новац да задрже капитена.

- Сувишно је трошити речи о Милијашу. Он је наш капитен, прави вођа, најбољи играч лиге и ако оде биће то велики хендикеп за Звезду. Да се ја питам, не бих га пустио! Волео бих да остане, а можда се нешто на том плану и деси у ових седам дана - изразио је наду Лалатовић.

Да је замајац Звездиног мотора и кључ повратка титуле на „Маракану“ показује податак да је од 15 победа у 2014. Милијаш директно донео чак осам! Пролетос је другим голом сломио отпор Јагодине (2:0), првим поготком и асистенцијом покренуо тим ка победи против Вождовца (5:1), а затим погодио Мрђу „у трепавицу“ за 2:1 против Спартака.

Кад се ломила сезона, његова „левица“ је Звезди обезбедила бодове у Новом Пазару (1:0) и Ужицу (2:0), уз сигурно изведен пенал за победу против Рада. Почетак новог шампионата није променио упечатљиву слику и намеће се питање има ли Звезда достојну замену?

Милош Босанчић је доведен као потенцијални наследник, али још тражи пут до форме и физичке спремности. И кад стекне право играња, биће му потребно време да се успостави у срцу тима, али и у леденим срцима навијача који нису на његовој страни. На „Маракани“ се потајно надају и да би могли да „сломе“ Милоша Нинковића да се ипак врати и преузме улогу лидера.

Али, ниједна опција није гарант безболне промене. За Звезду би вероватно било најбоље да се капитену исплате дуговања, али пошто је реч о суми са шест цифара у еврима, таква могућност звучи нереално. Кад се узме у обзир тешка ситуација клуба, питање је и колико би било паметно да се најбољем играчу (који је већ опростио силан новац) исплати велика свота, док остали добијају зарађено на кашичицу...

Све иде Турцима на воденицу, а Звезда ће очигледно морати да почне да се навикава на живот без Милијаша. Што пре...

Коментари / 0

Оставите коментар