Može li i kako Zvezda zadržati Milijaša?!

Uprava Crvene zvezde pred teškom odlukom posle sjajnih igara iskusnog kapitena, koji je na pragu odlaska u tursku Manisu.

Fudbal 19.08.2014 | 12:30
Može li i kako Zvezda zadržati Milijaša?!

Igrama vanserijskog znalca i golovima svojstvenim samo istinskim majstorima fudbala, Nenad Milijaš je nastavio da vodi Crvenu zvezdu pobedničkom trasom. Samo zahvaljujući kapitenu gotovo da se ne oseća koliko je šampionski tim izgubio odlascima standardnih, u trenutku kada pravo igranja nema nijedan od devetorice novajlija.

Posle bravuroznih poteza za trijumf protiv Jagodine (3:0), jasno je koliko Milijaš znači podmlađenom timu i kakvu glavobolju treneru Lalatoviću može da donese najavljeni odlazak „desetke“ u tursku Manisu. Zasada je sigurno jedino da će predvoditi ekipu protiv Vojvodine, a šta će biti posle zavisi od odluke čelnika i mogućnosti da obezbede novac da zadrže kapitena.

- Suvišno je trošiti reči o Milijašu. On je naš kapiten, pravi vođa, najbolji igrač lige i ako ode biće to veliki hendikep za Zvezdu. Da se ja pitam, ne bih ga pustio! Voleo bih da ostane, a možda se nešto na tom planu i desi u ovih sedam dana - izrazio je nadu Lalatović.

Da je zamajac Zvezdinog motora i ključ povratka titule na „Marakanu“ pokazuje podatak da je od 15 pobeda u 2014. Milijaš direktno doneo čak osam! Proletos je drugim golom slomio otpor Jagodine (2:0), prvim pogotkom i asistencijom pokrenuo tim ka pobedi protiv Voždovca (5:1), a zatim pogodio Mrđu „u trepavicu“ za 2:1 protiv Spartaka.

Kad se lomila sezona, njegova „levica“ je Zvezdi obezbedila bodove u Novom Pazaru (1:0) i Užicu (2:0), uz sigurno izveden penal za pobedu protiv Rada. Početak novog šampionata nije promenio upečatljivu sliku i nameće se pitanje ima li Zvezda dostojnu zamenu?

Miloš Bosančić je doveden kao potencijalni naslednik, ali još traži put do forme i fizičke spremnosti. I kad stekne pravo igranja, biće mu potrebno vreme da se uspostavi u srcu tima, ali i u ledenim srcima navijača koji nisu na njegovoj strani. Na „Marakani“ se potajno nadaju i da bi mogli da „slome“ Miloša Ninkovića da se ipak vrati i preuzme ulogu lidera.

Ali, nijedna opcija nije garant bezbolne promene. Za Zvezdu bi verovatno bilo najbolje da se kapitenu isplate dugovanja, ali pošto je reč o sumi sa šest cifara u evrima, takva mogućnost zvuči nerealno. Kad se uzme u obzir teška situacija kluba, pitanje je i koliko bi bilo pametno da se najboljem igraču (koji je već oprostio silan novac) isplati velika svota, dok ostali dobijaju zarađeno na kašičicu...

Sve ide Turcima na vodenicu, a Zvezda će očigledno morati da počne da se navikava na život bez Milijaša. Što pre...

Komentari / 0

Ostavite komentar