ШПА: Вечерас Супер-куп, Реал - Атлетико!

У предвечерје старта, по општем мишљењу никад јаче Примере, актуелни шампион Атлетико и освајач Купа краља, али и првак Европе, Реал Мадрид одиграће два меча у четири дана и одлучити коме ће припасти трофеј Суперкупа Шпаније. Први дуел је на програму у уторак од 23 сата, домаћин је Реал.

Фудбал 19.08.2014 | 12:00
ШПА: Вечерас Супер-куп, Реал - Атлетико!

“Краљеви” су овај трофеј подизали девет пута, последњи пут 2012, док су “јорганџије” славиле само једном, давне 1985. У последњем међусобном окршају, финалу Лиге шампиона, Реал је после продужетака савладао тим Дијега Симеонеа са 4:1 и сви са нестрпљењем чекају да виде да ли је дошло време за освету.

Моћна чета Карла Анћелотија током лета је додатно ојачана доласком Хамеса Родригеза, Тонија Кроса и Кејлора Наваса, док је Атлетико остао без неколицине стандардних првотимаца, пре свих Дијега Коште, Фелипеа Луиса и Тибоа Куртое. Стигле су адекватне замене, а да ли постоји боља шанса да седокажу и освоје срца навијача него да заблистају у дуелу са љутим градским ривалом?

„Јорганџије” су последњи пут победиле Реал у септембру 2013. на "Сантијаго Бернабеу" (1:0). Веровали или не, то им је био први тријумф још од октобра 1999, када је, такође, на терену љутог ривала било 3:1.

Реал је у припремном периоду изгубио сва четири меча, али је добио онај који је требало, за трофеј Суперкупа Европе против Севиље са 2:0.

Атлетико је током лета играо веома добро и само једном су изгубили, уз реми и пет тријумфа.Нови адути аргентинског стручњака су Марио Манџукић и Антонио Гризман, али јасно је да ће актуелни шампион Шпаније до краја прелазног рока довести још неко појачање.

Реванш је у петак, од 22.30, на "Висенте Калдерону".

Коментари / 0

Оставите коментар