ŠPA: Večeras Super-kup, Real - Atletiko!

U predvečerje starta, po opštem mišljenju nikad jače Primere, aktuelni šampion Atletiko i osvajač Kupa kralja, ali i prvak Evrope, Real Madrid odigraće dva meča u četiri dana i odlučiti kome će pripasti trofej Superkupa Španije. Prvi duel je na programu u utorak od 23 sata, domaćin je Real.

Fudbal 19.08.2014 | 12:00
ŠPA: Večeras Super-kup, Real - Atletiko!

“Kraljevi” su ovaj trofej podizali devet puta, poslednji put 2012, dok su “jorgandžije” slavile samo jednom, davne 1985. U poslednjem međusobnom okršaju, finalu Lige šampiona, Real je posle produžetaka savladao tim Dijega Simeonea sa 4:1 i svi sa nestrpljenjem čekaju da vide da li je došlo vreme za osvetu.

Moćna četa Karla Anćelotija tokom leta je dodatno ojačana dolaskom Hamesa Rodrigeza, Tonija Krosa i Kejlora Navasa, dok je Atletiko ostao bez nekolicine standardnih prvotimaca, pre svih Dijega Košte, Felipea Luisa i Tiboa Kurtoe. Stigle su adekvatne zamene, a da li postoji bolja šansa da sedokažu i osvoje srca navijača nego da zablistaju u duelu sa ljutim gradskim rivalom?

„Jorgandžije” su poslednji put pobedile Real u septembru 2013. na "Santijago Bernabeu" (1:0). Verovali ili ne, to im je bio prvi trijumf još od oktobra 1999, kada je, takođe, na terenu ljutog rivala bilo 3:1.

Real je u pripremnom periodu izgubio sva četiri meča, ali je dobio onaj koji je trebalo, za trofej Superkupa Evrope protiv Sevilje sa 2:0.

Atletiko je tokom leta igrao veoma dobro i samo jednom su izgubili, uz remi i pet trijumfa.Novi aduti argentinskog stručnjaka su Mario Mandžukić i Antonio Grizman, ali jasno je da će aktuelni šampion Španije do kraja prelaznog roka dovesti još neko pojačanje.

Revanš je u petak, od 22.30, na "Visente Kalderonu".

Komentari / 0

Ostavite komentar