У 16:00 Комјунити шилд: Арсенал - Манчестер Сити

Данашњим дуелом шампиона Манчестер ситија и освајача ФА купа Арсенала почиње нова сезона, уз традиционално додељивање трофеја Комјунити шилда.

Фудбал 10.08.2014 | 15:15
У 16:00 Комјунити шилд: Арсенал - Манчестер Сити

Варљиво лето без енглеског фудбала је завршено. Данашњим дуелом шампиона Манчестер ситија и освајача ФА купа Арсенала почиње нова сезона, уз традиционално додељивање трофеја Комјунити шилда победнику овог својеврсног суперкупа.

На трави "Вемблија" представиће се и неколико звезда прелазног рока, пошто су оба ривала била активна на фудбалској берзи. Да ли ће Арсеналу одмах почети да се исплаћује 70 милиона евра уложених у Алексиса Санчеза, Дебишија, Чемберса и Оспину (голман је тренутно повређен) или ће "грађанима" за нови комад сребрнине бити довољно и за њих скромних 23 милиона евра, колико су платили Фернанда, Кабаљера и Зукулинија.

Али, сви они ће остати у сенци четвртог појачања - Бакарија Сање. Француски десни бек је после седам година напустио "тобџије" и прешао у Сити као слободан играч. Мануел Пелегрини ће ипак веће наде полагати у Јоветића који се распуцао на америчкој турнеји, па ће уз Коларова, Компанија, Џека и Насрија бити ослонац шампиона на премијерном мечу сезоне. И Арсенал је бележио добре резултате, пре свега против Бенфике (5:1), али је у генералци с Монаком (0:1) екипа испољила и слабости.

У 92. издању Комјунити шилда, Сити ће играти за пети, а Арсенал за 13. трофеј. Једини пут када су се два ривала састала у овом такмичењу био је још давне 1934. године, а тада су "тобџије" декласирале ривала са 4:0.

АРСЕНАЛ - МАНЧЕСТЕР СИТИ
СТАДИОН: Вембли. Капацитет: 90.000. Почетак у 16 часова. Судија: Мајкл Оливер.
АРСЕНАЛ: Шчесни - Дебиши, Мертезакер (Чемберс), Кошћелни, Монреал - Вилшир, Озил, Артета, Ремзи - Санчез, Жиру.
МАНЧЕСТЕР С: Харт - Сања, Компани, Настасић (Бојата), Коларов - Фернандо, Јаја Туре - Навас, Насри, Јоветић - Џеко.

Коментари / 0

Оставите коментар