U 16:00 Komjuniti šild: Arsenal - Mančester Siti

Današnjim duelom šampiona Mančester sitija i osvajača FA kupa Arsenala počinje nova sezona, uz tradicionalno dodeljivanje trofeja Komjuniti šilda.

Fudbal 10.08.2014 | 15:15
U 16:00 Komjuniti šild: Arsenal - Mančester Siti

Varljivo leto bez engleskog fudbala je završeno. Današnjim duelom šampiona Mančester sitija i osvajača FA kupa Arsenala počinje nova sezona, uz tradicionalno dodeljivanje trofeja Komjuniti šilda pobedniku ovog svojevrsnog superkupa.

Na travi "Vemblija" predstaviće se i nekoliko zvezda prelaznog roka, pošto su oba rivala bila aktivna na fudbalskoj berzi. Da li će Arsenalu odmah početi da se isplaćuje 70 miliona evra uloženih u Aleksisa Sančeza, Debišija, Čembersa i Ospinu (golman je trenutno povređen) ili će "građanima" za novi komad srebrnine biti dovoljno i za njih skromnih 23 miliona evra, koliko su platili Fernanda, Kabaljera i Zukulinija.

Ali, svi oni će ostati u senci četvrtog pojačanja - Bakarija Sanje. Francuski desni bek je posle sedam godina napustio "tobdžije" i prešao u Siti kao slobodan igrač. Manuel Pelegrini će ipak veće nade polagati u Jovetića koji se raspucao na američkoj turneji, pa će uz Kolarova, Kompanija, Džeka i Nasrija biti oslonac šampiona na premijernom meču sezone. I Arsenal je beležio dobre rezultate, pre svega protiv Benfike (5:1), ali je u generalci s Monakom (0:1) ekipa ispoljila i slabosti.

U 92. izdanju Komjuniti šilda, Siti će igrati za peti, a Arsenal za 13. trofej. Jedini put kada su se dva rivala sastala u ovom takmičenju bio je još davne 1934. godine, a tada su "tobdžije" deklasirale rivala sa 4:0.

ARSENAL - MANČESTER SITI
STADION: Vembli. Kapacitet: 90.000. Početak u 16 časova. Sudija: Majkl Oliver.
ARSENAL: Ščesni - Debiši, Mertezaker (Čembers), Košćelni, Monreal - Vilšir, Ozil, Arteta, Remzi - Sančez, Žiru.
MANČESTER S: Hart - Sanja, Kompani, Nastasić (Bojata), Kolarov - Fernando, Jaja Ture - Navas, Nasri, Jovetić - Džeko.

Komentari / 0

Ostavite komentar