Мајка убице: Немам снаге да га видим!

Мајка Драгана Ђурића још увек не верује да је њен син убио Тијану Јурић. Макивија не спава и не једе, враћа филм уназад не би ли разумела шта је Драгана навело на злочин.

Србија 09.08.2014 | 18:26
Мајка убице: Немам снаге да га видим!

Дан касније. Сурчин, Војвођанска улица. Капија куће у којој је живео тренутно најозлоглашенији човек у Србији и даље је отворена, али неће још дуго бити. На трему седе мајка Макивија Ђурић и ујна Рајка Мишкић, а на помен Драгановог имена очи се пуне сузама. Неверица.

"Закључаћу капију" каже Макивија. "Новинаре угостим, али не знам шта да кажем. Не знам шта радим, не могу ни да гледам, ни да чујем".

Скувала нам је кафу, а није нас ни питала да ли је желимо. Домаћински. Ујна Рајка нам каже да осим јајета на око ништа није појела. Не може да гута од суза које јој стану у грлу. Откако је сазнала да јој је син ухапшен, за Макивију нема сна.

"Не могу да спавам. Ноћас сам испушила цигарета колико нисам у животу. Само седим и вртим филм да ли сам нешто пропустила у Драгановом понашању. Ништа ми не пада на памет, све је било уобичајено."

На лицу мајке јасно се читају шок, туга и бол. Нико од Ђурићеве породице не зна ништа више од онога што су чули и прочитали у медијима. Ипак, Макивија не скрива огорчење због неетичког понашања појединих.

"Нећу више да се јављам на телефон. Када сам видела на телевизији фотографију мог унука, а Драгановог сестрића, само што се нисам онесвестила. Људи, ту може бити освете, може бити свега! То дете није криво, а нисам ни ја", разочарана је.

Став који не мења од како је сазнала да постоји могућност да јој је син убица јесте - ако је крив, нека плати!

"Јесам га родила, али ако је тако нешто урадио, треба да одговара! Међутим, познавајући га, све ово ми је несхватљиво", застаје како би се прибрала. "Пио је таблете за висок притисак. Можда је лек узео са алкохолом, па му је то помутило разум. Не знам. Није био склон напијању. Ошамути га чак и једна чаша пива".

Чињеница да Тијане Јурић више нема због руке њеног сина, Макивију оставља без речи. Очај због бола Тијаниних родитеља не може да сакрије.

"Шта да кажем људима који су изгубили дете од 15 година? Изјављујем им саучешће овим путем, али свесна сам да им то ништа не вреди".

Драгана још увек није видела. Жељу има, али не и снагу за суочавање са њим.

"Питаћу га да ли је ово истина. Зашто је то урадио, а да није на мене помислио. Где ћу ја?", неутешна је.

Макивија није изашла из куће од дана када је сазнала за страшно недело свога сина...

Вкуће у којој су Макивија и Драган живели од јуна ове године дао је до краја августа рок Макивији да се исели, будући да је тромесечни период изнајмљивања истекао.

"Не знам где ћу", каже Макивија. "Шеф ми је рекао да дођем на посао, то је охрабрујуће у свем овом болу".


Извор: Већерње новости

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Вера

09.08.2014 21:31

2010год оптузисе мајку да је убила сина, новине писасе да је признала. Доби она казну затвора 20год. Након неког времена она је ослобођена услед недостатка доказа. Када су је питали зашто је признала убиство, она је одговорила да су је у истрази приморали на то. Мизда је то нови систем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

09.08.2014 22:14

Нема оправдања само ломаца и гада запалити зивог,кукавица засто није напао цовјека од два метра и 120 кг,него цурицу од 15 год,и јос се изивљавао,нема извињења ни оправдања само запалити кера зивог

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

10.08.2014 03:26

Недо бог ником да дочека Од свог дијетета овако .

ОДГОВОРИТЕ