Majka ubice: Nemam snage da ga vidim!

Majka Dragana Đurića još uvek ne veruje da je njen sin ubio Tijanu Jurić. Makivija ne spava i ne jede, vraća film unazad ne bi li razumela šta je Dragana navelo na zločin.

Srbija 09.08.2014 | 18:26
Majka ubice: Nemam snage da ga vidim!

Dan kasnije. Surčin, Vojvođanska ulica. Kapija kuće u kojoj je živeo trenutno najozloglašeniji čovek u Srbiji i dalje je otvorena, ali neće još dugo biti. Na tremu sede majka Makivija Đurić i ujna Rajka Miškić, a na pomen Draganovog imena oči se pune suzama. Neverica.

"Zaključaću kapiju" kaže Makivija. "Novinare ugostim, ali ne znam šta da kažem. Ne znam šta radim, ne mogu ni da gledam, ni da čujem".

Skuvala nam je kafu, a nije nas ni pitala da li je želimo. Domaćinski. Ujna Rajka nam kaže da osim jajeta na oko ništa nije pojela. Ne može da guta od suza koje joj stanu u grlu. Otkako je saznala da joj je sin uhapšen, za Makiviju nema sna.

"Ne mogu da spavam. Noćas sam ispušila cigareta koliko nisam u životu. Samo sedim i vrtim film da li sam nešto propustila u Draganovom ponašanju. Ništa mi ne pada na pamet, sve je bilo uobičajeno."

Na licu majke jasno se čitaju šok, tuga i bol. Niko od Đurićeve porodice ne zna ništa više od onoga što su čuli i pročitali u medijima. Ipak, Makivija ne skriva ogorčenje zbog neetičkog ponašanja pojedinih.

"Neću više da se javljam na telefon. Kada sam videla na televiziji fotografiju mog unuka, a Draganovog sestrića, samo što se nisam onesvestila. Ljudi, tu može biti osvete, može biti svega! To dete nije krivo, a nisam ni ja", razočarana je.

Stav koji ne menja od kako je saznala da postoji mogućnost da joj je sin ubica jeste - ako je kriv, neka plati!

"Jesam ga rodila, ali ako je tako nešto uradio, treba da odgovara! Međutim, poznavajući ga, sve ovo mi je neshvatljivo", zastaje kako bi se pribrala. "Pio je tablete za visok pritisak. Možda je lek uzeo sa alkoholom, pa mu je to pomutilo razum. Ne znam. Nije bio sklon napijanju. Ošamuti ga čak i jedna čaša piva".

Činjenica da Tijane Jurić više nema zbog ruke njenog sina, Makiviju ostavlja bez reči. Očaj zbog bola Tijaninih roditelja ne može da sakrije.

"Šta da kažem ljudima koji su izgubili dete od 15 godina? Izjavljujem im saučešće ovim putem, ali svesna sam da im to ništa ne vredi".

Dragana još uvek nije videla. Želju ima, ali ne i snagu za suočavanje sa njim.

"Pitaću ga da li je ovo istina. Zašto je to uradio, a da nije na mene pomislio. Gde ću ja?", neutešna je.

Makivija nije izašla iz kuće od dana kada je saznala za strašno nedelo svoga sina...

Vkuće u kojoj su Makivija i Dragan živeli od juna ove godine dao je do kraja avgusta rok Makiviji da se iseli, budući da je tromesečni period iznajmljivanja istekao.

"Ne znam gde ću", kaže Makivija. "Šef mi je rekao da dođem na posao, to je ohrabrujuće u svem ovom bolu".


Izvor: Većernje novosti

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Vera

09.08.2014 21:31

2010god optuzise majku da je ubila sina, novine pisase da je priznala. Dobi ona kaznu zatvora 20god. Nakon nekog vremena ona je oslobođena usled nedostatka dokaza. Kada su je pitali zašto je priznala ubistvo, ona je odgovorila da su je u istrazi primorali na to. Mizda je to novi sistem.

ODGOVORITE
Name

Md

09.08.2014 22:14

Nema opravdanja samo lomaca i gada zapaliti zivog,kukavica zasto nije napao covjeka od dva metra i 120 kg,nego curicu od 15 god,i jos se izivljavao,nema izvinjenja ni opravdanja samo zapaliti kera zivog

ODGOVORITE
Name

Crni

10.08.2014 03:26

Nedo bog nikom da dočeka Od svog dijeteta ovako .

ODGOVORITE