ЦЗ - БСК Борча 3:1

Фудбалери Црвене звезде савладали су екипу БСК из Борче на Маракани 3:1 (3:1), у последњој провери пред старт националног шампионата у ком бране титулу.

Фудбал 03.08.2014 | 11:45
ЦЗ - БСК Борча 3:1

Тренер Ненад Лалатовић извео је састав без летошњих појаћања, јер постоји могућност да, због познатих финансијских проблема, црвено-бели не региструју појачања.

Да ће бити највеће 'појачање' за тим шампиона, повратник Нејц Печник је потврдио са два погодтка, док је трећи гол постигао Ђорђе Ракић. Једини гол за Борчанце дао је Добрашиновић.

Шампион Србије има рок до четвртка да санира дугове или у супротном неће моћи да рачуна на појачања која су током лета стигла у клуб (Гаврић, Деспотовић, Босанчић, Аврамовски...)

Звезда је од старта меча преузела контролу, Борчанци су играли повучено, а домаћи тим им није дозвољавао да изнесу лопту ван своје половине високим пресингом. После само пет миунта игре мрежа БСК се затресла, Марко Петковић је послао дугу лопту до Ђорђа Ракића, а овај лепо избегао офсајд и несебићно проиграо Нејца Печника за 1:0.

Црвено-бели су наставили да доминирају, али се ништа значајније није десило све до 32. минута. После грешке на средини отворио се простор за контру гостију, који то одлично користе, и Добрашиновић са пет метара матира немоћног Рајковића. Ипак, само минут касније, Звезда је поново имала предност.

Ракић је лепо прошао и сâм креирао вођство свог тима, да би Словенац у Звездином дресу, седам минута касније, поставио, испоставиће се, коначних 3:1. Овога пута је високи пресинг уродио плодом, лопта је стигла до Печника који је лепим ударцем шаље у даљи угао гола Ковачевича.

У другом полувремену није виђено превисе фудбала, домаћи тим није имао превише жеље да постигне још који погодак, а Лалатовић је до краја меча променио готово комплетну поставу, пруживши шансу неколицини младих играча.

Црвена звезда у одбрану титуле креће деветог августа – када на Маракани гостује нишки Раднички.

Коментари / 0

Оставите коментар