CZ - BSK Borča 3:1

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu BSK iz Borče na Marakani 3:1 (3:1), u poslednjoj proveri pred start nacionalnog šampionata u kom brane titulu.

Fudbal 03.08.2014 | 11:45
CZ - BSK Borča 3:1

Trener Nenad Lalatović izveo je sastav bez letošnjih pojaćanja, jer postoji mogućnost da, zbog poznatih finansijskih problema, crveno-beli ne registruju pojačanja.

Da će biti najveće 'pojačanje' za tim šampiona, povratnik Nejc Pečnik je potvrdio sa dva pogodtka, dok je treći gol postigao Đorđe Rakić. Jedini gol za Borčance dao je Dobrašinović.

Šampion Srbije ima rok do četvrtka da sanira dugove ili u suprotnom neće moći da računa na pojačanja koja su tokom leta stigla u klub (Gavrić, Despotović, Bosančić, Avramovski...)

Zvezda je od starta meča preuzela kontrolu, Borčanci su igrali povučeno, a domaći tim im nije dozvoljavao da iznesu loptu van svoje polovine visokim presingom. Posle samo pet miunta igre mreža BSK se zatresla, Marko Petković je poslao dugu loptu do Đorđa Rakića, a ovaj lepo izbegao ofsajd i nesebićno proigrao Nejca Pečnika za 1:0.

Crveno-beli su nastavili da dominiraju, ali se ništa značajnije nije desilo sve do 32. minuta. Posle greške na sredini otvorio se prostor za kontru gostiju, koji to odlično koriste, i Dobrašinović sa pet metara matira nemoćnog Rajkovića. Ipak, samo minut kasnije, Zvezda je ponovo imala prednost.

Rakić je lepo prošao i sâm kreirao vođstvo svog tima, da bi Slovenac u Zvezdinom dresu, sedam minuta kasnije, postavio, ispostaviće se, konačnih 3:1. Ovoga puta je visoki presing urodio plodom, lopta je stigla do Pečnika koji je lepim udarcem šalje u dalji ugao gola Kovačeviča.

U drugom poluvremenu nije viđeno previse fudbala, domaći tim nije imao previše želje da postigne još koji pogodak, a Lalatović je do kraja meča promenio gotovo kompletnu postavu, pruživši šansu nekolicini mladih igrača.

Crvena zvezda u odbranu titule kreće devetog avgusta – kada na Marakani gostuje niški Radnički.

Komentari / 0

Ostavite komentar