Инзаги: Милан ће бити прави

Милан није приказао превише у досадашњем току припреме, али тренер 'росонера' Филипо Инзаги инситира на томе да ће тим бити спреман до краја августа.

Фудбал 02.08.2014 | 20:45
Инзаги: Милан ће бити прави

Екипа са Сан Сира поражена је на отварању Интернационалног Купа шампиона од Олимпијакоса 3:0, да би затим претрпела још тежи пораз од Манчестер Ситија 4:1.

"Радимо на томе да оставимо што бољи утисак на летњим припремама, али мислим да ћемо реално бити спремни крајем августа. Сигуран сам да ћемо бити успешни", рекао је легендарни Пипо.

Седмоструки првак Европе пола часа после поноћи игра трећи меч на турнеји по САД, а ривал им је вицешампион Енглеске Ливерпул. Две екипе одиграле су антологиски дуел 2006. године у Истанбулу, у финалу Лиге шампиона, када су 'Црвени' анулирали предност 'росонера' од три гола из првог полувремена – да би касније славили на пенале.

Ипак, један од најсналажјивијих фудбалера у историји се радије сећа репризе, годину дана касније у Атини. Тада је Пипо решио финале са два поготка у свом стилу.

"Сваки пут када се сетим те утакмице прођу ме жварци и обузме ме узбуђење као те ноћи. То ми је једна од омиљених успомена", рекао је Инзаги. "Моја жеља је да покушам да вратим емоције те победе на Сан Сиро. Победоносни гол је био чудесан, а тријумфална вожња аутобусом и делиријум код навијача нешто најпосебније".

Филипо Инзаги је на клупу Миланеза сео после одласке још једне легенде, и свог некадашњег саиграча, Холанђанина Кларенса Седорфа.

Коментари / 0

Оставите коментар