Inzagi: Milan će biti pravi

Milan nije prikazao previše u dosadašnjem toku pripreme, ali trener 'rosonera' Filipo Inzagi insitira na tome da će tim biti spreman do kraja avgusta.

Fudbal 02.08.2014 | 20:45
Inzagi: Milan će biti pravi

Ekipa sa San Sira poražena je na otvaranju Internacionalnog Kupa šampiona od Olimpijakosa 3:0, da bi zatim pretrpela još teži poraz od Mančester Sitija 4:1.

"Radimo na tome da ostavimo što bolji utisak na letnjim pripremama, ali mislim da ćemo realno biti spremni krajem avgusta. Siguran sam da ćemo biti uspešni", rekao je legendarni Pipo.

Sedmostruki prvak Evrope pola časa posle ponoći igra treći meč na turneji po SAD, a rival im je vicešampion Engleske Liverpul. Dve ekipe odigrale su antologiski duel 2006. godine u Istanbulu, u finalu Lige šampiona, kada su 'Crveni' anulirali prednost 'rosonera' od tri gola iz prvog poluvremena – da bi kasnije slavili na penale.

Ipak, jedan od najsnalažjivijih fudbalera u istoriji se radije seća reprize, godinu dana kasnije u Atini. Tada je Pipo rešio finale sa dva pogotka u svom stilu.

"Svaki put kada se setim te utakmice prođu me žvarci i obuzme me uzbuđenje kao te noći. To mi je jedna od omiljenih uspomena", rekao je Inzagi. "Moja želja je da pokušam da vratim emocije te pobede na San Siro. Pobedonosni gol je bio čudesan, a trijumfalna vožnja autobusom i delirijum kod navijača nešto najposebnije".

Filipo Inzagi je na klupu Milaneza seo posle odlaske još jedne legende, i svog nekadašnjeg saigrača, Holanđanina Klarensa Sedorfa.

Komentari / 0

Ostavite komentar