Како да сачувате препланули тен након сунчања

Годишњи одмор вам је прекратак и желите да сачувате стечени тен што је више могуће? Држите се ових савета и резултати неће изостати.

Мода и љепота 02.08.2014 | 12:12
Како да сачувате препланули тен након сунчања

1. Пилинг пре сунчања - Поставите добру основу за препланулу пут. Пре излагања сунцу урадите квалитетан пилинг тела и одстраните све мртве ћелије. Тако припремљена кожа и отворене поре боље ће "упити сунчеву зраке“, осигурати вам лакше тамњење па ће и препланула пут дуже трајати.

2. Заштитне креме са високим фактором - Боја коју сте стекли постепеним излагањем биће постојанија од брзог „печења“ на најјачем сунцу. Притом не заборавите да редовно наносите препарате за заштиту с високим фактором на све изложене делове тела.

3. Хидратација тела - Боја ће бити постојанија ако кожу након сунчања одржавате влажном, меком и глатком. Приуштите себи на сваких пар дана негујућу купку на бази маслиновог уља или кокоса, а обавезно наносите омиљено млеко или уље на тело.

4. Јака хемијска средства за туширање - Избегавајте употребу јаких сапуна у личној хигијени, па ће вам и препланула боја дуже трајати. Избегавајте шокирање организма изузетно хладном или врућом водом – паметно би било туширати се млаком водом.

5. Трљање пешкиром - Уколико желите да задржите боју након летовања, заборавите на фротирне пешкире и снажно трљање тела након туширања или купања. Пожељније је осушити се на сунцу. Додатан ефекат постићи ћете ако на мокру кожу нанесете дечије уље за тело и тако се препустите струјању летњег ваздуха у дому.

6. У боровом хладу - Одржавајте препланулог тен „скривањем“ у хладу. Да, добро сте прочитали. Сунчеви зраци допреће до вас и у хладовини, али ће онемогућити да изгорите. Не заборавите на хидратизацију! Попијте бар осам чаша воде дневно, а од користи ће бити и зелени чај.

7. Наранџаста и зелена храна - Препланула пут и каротениди се слажу. Ови пигменти наранџасте, црвене и зелене боје који се налазе у поврћу и воћу, заслужни су за тамњење коже, а помоћи ће вам и да одржите боју постојаном. У свакодневну исхрану стога убаците парадајз и паприку. Направите сок од шаргарепе, диње и брескве, а једите и много спанаћа, кеља, купуса и зелене салате.

Коментари / 0

Оставите коментар