Газа: Гранате на школу УН,16 мртвих

Портпарол организације УН за пружање помоћи Аднан Абу Хасна рекао је да је школа "Абу Хусеин" у избегличком кампу Џабалија погођена у саму зору, у 4.30 по локалном времену, јавља АП, преноси Бета.

Свијет 30.07.2014 | 11:09
Газа: Гранате на школу УН,16 мртвих

Портпарол хитних служби Ашраф ал Кидра рекао је за АФП да је у ранијем гранатирању на северу Појаса Газе погинула је једанаестогодишња хендикепирана девојичица, као и да је убијена и један шеснаестогодишњакиња, преноси Тањуг.

Убрзо потом, на југу, у Јан Јунису убијено је 10 чланова једне породице, укључујући дете.

Више од 1.200 Палестинаца је погинуло, 7.000 рањено од 8. јула када је Израел покренуо, најпре ваздушну, а потом и копнену офанзиву на Газу. Само јуче погинуло је 109 Палестинаца.

Израел је јуче кренуо у најтежи ваздушни и артиљеријски напад на Газу, у сукобу који траје већ три недеље.

У тим нападима уништени су кључни симболи палестинске милитантне организације Хамас, која држи власт у Гази, као и једина централа која снабдева струјом ову мајушну, али изузетно насељену област.

Израел је интензивирао офанзиву на Газу после јучерашње најаве премијера Бењамина Нетанијахуа да се јеврејска држава спрема за продужену офанзиву на ту палестинску област, и да ће та офанзива трајати све док сви подземни Хамасови тунели не буду уништени.

У међувремену, египатски посредници, који настоје да допринесу окончању непријатељстава, припремају се да измене свој план примирја, преноси Тањуг.

Други канал израелске телевизије јавио је да је има напретка у настојањима да се постигне договор. Израел је прихватио првобитни египатски план о прекиду ватре још 15.јула, али га је Хамас одбио.

Нова понуда биће представљена палестинској делегацији, а Израел је најавио да ће можда послати свог представника у Каиро.

Извор: РТС

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Драган

30.07.2014 09:27

Па ово није нормално гдје су сада американци. Поново наредјење па изврсење тако Америка ради завади па влада.

ОДГОВОРИТЕ