Gaza: Granate na školu UN,16 mrtvih

Portparol organizacije UN za pružanje pomoći Adnan Abu Hasna rekao je da je škola "Abu Husein" u izbegličkom kampu Džabalija pogođena u samu zoru, u 4.30 po lokalnom vremenu, javlja AP, prenosi Beta.

Svijet 30.07.2014 | 11:09
Gaza: Granate na školu UN,16 mrtvih

Portparol hitnih službi Ašraf al Kidra rekao je za AFP da je u ranijem granatiranju na severu Pojasa Gaze poginula je jedanaestogodišnja hendikepirana devojičica, kao i da je ubijena i jedan šesnaestogodišnjakinja, prenosi Tanjug.

Ubrzo potom, na jugu, u Jan Junisu ubijeno je 10 članova jedne porodice, uključujući dete.

Više od 1.200 Palestinaca je poginulo, 7.000 ranjeno od 8. jula kada je Izrael pokrenuo, najpre vazdušnu, a potom i kopnenu ofanzivu na Gazu. Samo juče poginulo je 109 Palestinaca.

Izrael je juče krenuo u najteži vazdušni i artiljerijski napad na Gazu, u sukobu koji traje već tri nedelje.

U tim napadima uništeni su ključni simboli palestinske militantne organizacije Hamas, koja drži vlast u Gazi, kao i jedina centrala koja snabdeva strujom ovu majušnu, ali izuzetno naseljenu oblast.

Izrael je intenzivirao ofanzivu na Gazu posle jučerašnje najave premijera Benjamina Netanijahua da se jevrejska država sprema za produženu ofanzivu na tu palestinsku oblast, i da će ta ofanziva trajati sve dok svi podzemni Hamasovi tuneli ne budu uništeni.

U međuvremenu, egipatski posrednici, koji nastoje da doprinesu okončanju neprijateljstava, pripremaju se da izmene svoj plan primirja, prenosi Tanjug.

Drugi kanal izraelske televizije javio je da je ima napretka u nastojanjima da se postigne dogovor. Izrael je prihvatio prvobitni egipatski plan o prekidu vatre još 15.jula, ali ga je Hamas odbio.

Nova ponuda biće predstavljena palestinskoj delegaciji, a Izrael je najavio da će možda poslati svog predstavnika u Kairo.

Izvor: RTS

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dragan

30.07.2014 09:27

Pa ovo nije normalno gdje su sada amerikanci. Ponovo naredjenje pa izvrsenje tako Amerika radi zavadi pa vlada.

ODGOVORITE