Заштитите телефон на плажи

Врућина, песак и вода могу озбиљно да оштете ваше уређаје. Ово су неки од начина како да их заштитите и како да реагујете у случају оштећења.

Информационе технологије 30.07.2014 | 08:46
Заштитите телефон на плажи

Врућина
Најосетљивији делови телефона су батерија, дисплеј и синтетичке компоненте у самом уређају. Уколико дуго проведе на високој температури, може доћи до озбиљних оштећења. У случају да осетите да је телефон врео, никако немојте да га стављате у фрижидер, већ га ставите у хлад или просторију са нормалном температуром. Заштитна кућишта не помажу када је висока температура, већ се држите хлада.

Песак, шљунак
У овом случају кућишта су главна превенција. Готово за сваки модел постоји по неколико различитих кућишта, од оних који су гломазни и чине телефон знатно већим до оних од специјалне гуме који су једва приметни, али пружају заштиту од огреботина. У случају да телефон падне у песак, потребно је да га пажљиво очистите након што извадите картицу и батерију.

Вода
Уколико немате један од телефона који је отпоран на воду, најбоље решење је проналажење посебне маске која штити ваш уређај до одређене дубине у води.

Савети
Ипак ако се догоди да вам је телефон упао у воду, треба да урадите следеће: никако немојте да га тресете, раставите га на делове (извадити батерију, картице), никако га не сушити феном, у случају да немате гел за скупљање влаге (налази се у кутијама за обућу) узмите чинију белог пиринча и ставите све делове телефона у њега и оставите да одстоји 48 сати. Уз мало среће, ваш телефон ће бити спасен.

Коментари / 0

Оставите коментар