Zaštitite telefon na plaži

Vrućina, pesak i voda mogu ozbiljno da oštete vaše uređaje. Ovo su neki od načina kako da ih zaštitite i kako da reagujete u slučaju oštećenja.

Informacione tehnologije 30.07.2014 | 08:46
Zaštitite telefon na plaži

Vrućina
Najosetljiviji delovi telefona su baterija, displej i sintetičke komponente u samom uređaju. Ukoliko dugo provede na visokoj temperaturi, može doći do ozbiljnih oštećenja. U slučaju da osetite da je telefon vreo, nikako nemojte da ga stavljate u frižider, već ga stavite u hlad ili prostoriju sa normalnom temperaturom. Zaštitna kućišta ne pomažu kada je visoka temperatura, već se držite hlada.

Pesak, šljunak
U ovom slučaju kućišta su glavna prevencija. Gotovo za svaki model postoji po nekoliko različitih kućišta, od onih koji su glomazni i čine telefon znatno većim do onih od specijalne gume koji su jedva primetni, ali pružaju zaštitu od ogrebotina. U slučaju da telefon padne u pesak, potrebno je da ga pažljivo očistite nakon što izvadite karticu i bateriju.

Voda
Ukoliko nemate jedan od telefona koji je otporan na vodu, najbolje rešenje je pronalaženje posebne maske koja štiti vaš uređaj do određene dubine u vodi.

Saveti
Ipak ako se dogodi da vam je telefon upao u vodu, treba da uradite sledeće: nikako nemojte da ga tresete, rastavite ga na delove (izvaditi bateriju, kartice), nikako ga ne sušiti fenom, u slučaju da nemate gel za skupljanje vlage (nalazi se u kutijama za obuću) uzmite činiju belog pirinča i stavite sve delove telefona u njega i ostavite da odstoji 48 sati. Uz malo sreće, vaš telefon će biti spasen.

Komentari / 0

Ostavite komentar