Раднички још не зна хоће ли играти АБА лигу!

"Постоји могућност да нађемо решење, али до излаза још нисмо стигли. Верујем, ипак, да ћемо, врло брзо имати јасно стање", изјавио је председник Крагујевчана Иван Грујин.

Кошарка 29.07.2014 | 14:24
Раднички још не зна хоће ли играти АБА лигу!

Упркос томе што су челници Радничког из Крагујевца најавили да би почетком ове недеље могли да донесу коначну одлуку о томе да ли ће у новој сезони наступати у АБА лиги, решење се још тражи.

Председник крагујевачког клуба Иван Грујин је објаснио да има назнака за решење, али да још ништа није изведено на чистац.

"Постоји могућност да нађемо решење, али до излаза још нисмо стигли. Верујем, ипак, да ћемо, врло брзо имати јасно стање, које ће нам омогућити да информишемо јавност о даљим активностима", изјавио је Грујин пред одлучујуће тренутке за Раднички.

Руководство клуба у Крагујевцу и ван града покушава да реши горући проблем - питање новца, од чега највише зависи да ли ће Раднички шесту сезону заредом бити учесник регионалног такмичења.

Ситуацију погоршава нестабилна политичка ситуација у Крагујевцу. Без обзира на то што су неки спонзори, попут Фијата, заинтересовани да остану у кошаркашкој причи, за несметано функционисање клуба који се такмичи у једној од најјачих кошаркашких лига Европе потребно је више.

Раднички је као четврти клуб из Србије (захваљујући највећем коефицијенту које је Србија остварила у сезони 2013/2014) добио од АБА лиге "вајлд" карту за учешће у том такмичењу у сезони 2014/2015.

Специјална позивница за такмичење значи да Крагујевчани морају да уплате неопходну котизацију од 150.000 евра.

Крагујевчани су пре неколико дана најавили да ће брзо донети одлуку о учешћу како би у случају одустајања "омогућили некој другој екипи из Србије да се припреми и наступи у регионалном такмичењу".

Али, и у случају тог најгорег сценарија, ствари неће ићи тако глатко, јер то не значи да ће аутоматски то место припасти Србији, што је недавцно потврдио и генерални менаџер АБА Роман Лисац.

"Ако Раднички иступи из такмичења, то место се враћа Борду лиге, који одлучује коме да упути позивницу", рекао је Лисац и додао да су челници Радничког већ испунили неке обавезе према лиги за следећу сезону.

Раднички је на потезу...

Коментари / 0

Оставите коментар