Radnički još ne zna hoće li igrati ABA ligu!

"Postoji mogućnost da nađemo rešenje, ali do izlaza još nismo stigli. Verujem, ipak, da ćemo, vrlo brzo imati jasno stanje", izjavio je predsednik Kragujevčana Ivan Grujin.

Košarka 29.07.2014 | 14:24
Radnički još ne zna hoće li igrati ABA ligu!

Uprkos tome što su čelnici Radničkog iz Kragujevca najavili da bi početkom ove nedelje mogli da donesu konačnu odluku o tome da li će u novoj sezoni nastupati u ABA ligi, rešenje se još traži.

Predsednik kragujevačkog kluba Ivan Grujin je objasnio da ima naznaka za rešenje, ali da još ništa nije izvedeno na čistac.

"Postoji mogućnost da nađemo rešenje, ali do izlaza još nismo stigli. Verujem, ipak, da ćemo, vrlo brzo imati jasno stanje, koje će nam omogućiti da informišemo javnost o daljim aktivnostima", izjavio je Grujin pred odlučujuće trenutke za Radnički.

Rukovodstvo kluba u Kragujevcu i van grada pokušava da reši gorući problem - pitanje novca, od čega najviše zavisi da li će Radnički šestu sezonu zaredom biti učesnik regionalnog takmičenja.

Situaciju pogoršava nestabilna politička situacija u Kragujevcu. Bez obzira na to što su neki sponzori, poput Fijata, zainteresovani da ostanu u košarkaškoj priči, za nesmetano funkcionisanje kluba koji se takmiči u jednoj od najjačih košarkaških liga Evrope potrebno je više.

Radnički je kao četvrti klub iz Srbije (zahvaljujući najvećem koeficijentu koje je Srbija ostvarila u sezoni 2013/2014) dobio od ABA lige "vajld" kartu za učešće u tom takmičenju u sezoni 2014/2015.

Specijalna pozivnica za takmičenje znači da Kragujevčani moraju da uplate neophodnu kotizaciju od 150.000 evra.

Kragujevčani su pre nekoliko dana najavili da će brzo doneti odluku o učešću kako bi u slučaju odustajanja "omogućili nekoj drugoj ekipi iz Srbije da se pripremi i nastupi u regionalnom takmičenju".

Ali, i u slučaju tog najgoreg scenarija, stvari neće ići tako glatko, jer to ne znači da će automatski to mesto pripasti Srbiji, što je nedavcno potvrdio i generalni menadžer ABA Roman Lisac.

"Ako Radnički istupi iz takmičenja, to mesto se vraća Bordu lige, koji odlučuje kome da uputi pozivnicu", rekao je Lisac i dodao da su čelnici Radničkog već ispunili neke obaveze prema ligi za sledeću sezonu.

Radnički je na potezu...

Komentari / 0

Ostavite komentar