Вучићева Влада испунила обећања

Премијер Александар Вучић изјавио је да је ова влада за сто дана испунила све записано у његовом експозеу, осим што нису смањене плате у јавном сектору и што није почела примена мера фискалне консолидације.

Србија 29.07.2014 | 07:16
Вучићева Влада испунила обећања

Вучић је, на конференцији за новинаре, након свечане седнице Владе Србије поводом 100 година почетка првог светског рата у Нишу, рекао да ће, када све зацртано буде проведено, Србија бити здрава и нормална земља.

Он је подсетио да усвојене реформске законе поздрављају ММФ и Светска банка, Савет Европе и сви који су надлежни да њихов квалитет процењују, да ли су довољно добри или довољно демокатски.

"Ми време које смо пропуштали морамо да надокнадимо у наредне две три године, ако будемо имали енергије, воље и подршке", рекао је Вучић и додао да грађани први пут имају прилику да виде да влада има јасан план и програм, којег се држи, како је рекао, као пијан плота.

"То је једини план који је испосталвјен и показан народу. Држимо се тог плана и тих речи и пре краја мандата ове владе живећемо у много бољој Србији, економски јачој, а наша деца ће имати бољу будућоност".

Председник владе је пренео новинарима да је влада на данашњој седници разматрала спољну политику Србије, реформске процесе и почетак решавања питања јавних предузећа и предузећа у реструктурирању.Поводом смене једног броја директора јавних предузећа, приметио да су те компаније биле "партијске прћије", те да је највећи смењених из СНС-а, али је додао да он са тим нема проблем.

"Ми смо научили да неретко видимо кривца у неком другом, а да свој рад ретко или никада не анализираом. Ми ћемо свој рад анализирати и видећете да је готово све испуњено, сем једне ствари - нису смањене плате у јавном сектору и нису почеле мере фискалне консолидације".

Он је констатовао да неретко влада и новинари имају другачије ставове, изразивши захвалност за то јер, како је рекао, критика је владу терала на тежак, напоран и ужурбан рад.

"Радили смо под притиском... и ја ћу наставити лични притисак на чланове владе", рекао је премијер и обећао "поштен, одговоран однос, марљивост и посвећеност у раду владе.

"Сами ћете моћи да процените колико држимо до својих обећања", казао је Вучић.

Извор: Тањуг

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Рубин

29.07.2014 09:39

Ја кад ли ће моја Република Српска доћи до тог нивоа реформи какав је у Србији!Да се ради за народ!Да влада буде народна!Да се криминалу и корупцији стане у крај!Да мало продишемо и да имамо иоле нормалан живит!Дошла нам је ова СНСД-овска режимска власт до грла!Али,издржаћемо до октобра,када ће се и наши Вучићи почети бринути о нама!

ОДГОВОРИТЕ