Vučićeva Vlada ispunila obećanja

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je ova vlada za sto dana ispunila sve zapisano u njegovom ekspozeu, osim što nisu smanjene plate u javnom sektoru i što nije počela primena mera fiskalne konsolidacije.

Srbija 29.07.2014 | 07:16
Vučićeva Vlada ispunila obećanja

Vučić je, na konferenciji za novinare, nakon svečane sednice Vlade Srbije povodom 100 godina početka prvog svetskog rata u Nišu, rekao da će, kada sve zacrtano bude provedeno, Srbija biti zdrava i normalna zemlja.

On je podsetio da usvojene reformske zakone pozdravljaju MMF i Svetska banka, Savet Evrope i svi koji su nadležni da njihov kvalitet procenjuju, da li su dovoljno dobri ili dovoljno demokatski.

"Mi vreme koje smo propuštali moramo da nadoknadimo u naredne dve tri godine, ako budemo imali energije, volje i podrške", rekao je Vučić i dodao da građani prvi put imaju priliku da vide da vlada ima jasan plan i program, kojeg se drži, kako je rekao, kao pijan plota.

"To je jedini plan koji je ispostalvjen i pokazan narodu. Držimo se tog plana i tih reči i pre kraja mandata ove vlade živećemo u mnogo boljoj Srbiji, ekonomski jačoj, a naša deca će imati bolju budućonost".

Predsednik vlade je preneo novinarima da je vlada na današnjoj sednici razmatrala spoljnu politiku Srbije, reformske procese i početak rešavanja pitanja javnih preduzeća i preduzeća u restrukturiranju.Povodom smene jednog broja direktora javnih preduzeća, primetio da su te kompanije bile "partijske prćije", te da je najveći smenjenih iz SNS-a, ali je dodao da on sa tim nema problem.

"Mi smo naučili da neretko vidimo krivca u nekom drugom, a da svoj rad retko ili nikada ne analiziraom. Mi ćemo svoj rad analizirati i videćete da je gotovo sve ispunjeno, sem jedne stvari - nisu smanjene plate u javnom sektoru i nisu počele mere fiskalne konsolidacije".

On je konstatovao da neretko vlada i novinari imaju drugačije stavove, izrazivši zahvalnost za to jer, kako je rekao, kritika je vladu terala na težak, naporan i užurban rad.

"Radili smo pod pritiskom... i ja ću nastaviti lični pritisak na članove vlade", rekao je premijer i obećao "pošten, odgovoran odnos, marljivost i posvećenost u radu vlade.

"Sami ćete moći da procenite koliko držimo do svojih obećanja", kazao je Vučić.

Izvor: Tanjug

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Рубин

29.07.2014 09:39

Ја кад ли ће моја Република Српска доћи до тог нивоа реформи какав је у Србији!Да се ради за народ!Да влада буде народна!Да се криминалу и корупцији стане у крај!Да мало продишемо и да имамо иоле нормалан живит!Дошла нам је ова СНСД-овска режимска власт до грла!Али,издржаћемо до октобра,када ће се и наши Вучићи почети бринути о нама!

ODGOVORITE