Ђаци морају у школу, угрожени немају гдје

У Основној школи у Горњој Слатини код Шамца већ два мјесеца ради прихватни центар у којем је збринуто двадесетак најугроженијих Шамчана, чије су куће уништене у поплавама.

Република Српска 26.07.2014 | 21:39
Ђаци морају у школу, угрожени немају гдје

Школа почиње са радом, а прихватни центар се укида, тако да се ови унесрећени људи питају куда даље, јер им је све уништено.  

"Ја немам гдје да се вратим. Ни пода немам, немам ни стола, немам ни гдје да легнем. То је све мокро и уништено. Ја нисам отишла два мјесеца кући. Ја сам срчани болесник и шећераш, али скупићу храброст да одем, па видјећу. Сваку ноћ је сањам", прича за ТВ Либерти Сакиба Јеринић из Шамца.

Мјештане Горње Слатине  потресла је тешка судбина ових људи. Помажу колико могу.

"Ту смо од првога дана како је отворен колективни центар и овдје помажемо колико смо у могућности. Имамо четири жене које воде рачуна о овим људима", каже Јово Недић, повјереник Мјесне заједнице Горња Слатина.

"Колико они добију толико они нама дају, труде се око нас да нас услуже. Све је то у реду, али човјека стално брине гдје сутра", каже Милан Јеринић из Шамца.  

Притисла старост, несрећа, а треба кренути све испочетка. Стално слушају од власти да ће бити конкретне помоћи па да обезбједе кров над главом, али за сада све се своди на причу и обећања.  

 


(БН ТВ)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ја

27.07.2014 06:19

Како немају гдје поред оволико празних станова у Бањалуци. Станови су направљени украденим парама на украденој земљи од народа, сто це реци дзабе су! Измедју осталог, Лемијева "гарсоњера" у Бакинцима мозе да прими све ове јадне људе и ако ниста Леми це их заститити од поплаве. Јер ипак је он нас бранитељ Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

судеx

27.07.2014 10:21

Па добили су картице, сад могу да се купе куци.... Е моји властодрсци, сва цаст кад мозете манипулисати народом а и даље заузимати позиције.... Залосно је сто и народ није свјестан па и даље пати и трпи... Залосно...

ОДГОВОРИТЕ