Đaci moraju u školu, ugroženi nemaju gdje

U Osnovnoj školi u Gornjoj Slatini kod Šamca već dva mjeseca radi prihvatni centar u kojem je zbrinuto dvadesetak najugroženijih Šamčana, čije su kuće uništene u poplavama.

Republika Srpska 26.07.2014 | 21:39
Đaci moraju u školu, ugroženi nemaju gdje

Škola počinje sa radom, a prihvatni centar se ukida, tako da se ovi unesrećeni ljudi pitaju kuda dalje, jer im je sve uništeno.  

"Ja nemam gdje da se vratim. Ni poda nemam, nemam ni stola, nemam ni gdje da legnem. To je sve mokro i uništeno. Ja nisam otišla dva mjeseca kući. Ja sam srčani bolesnik i šećeraš, ali skupiću hrabrost da odem, pa vidjeću. Svaku noć je sanjam", priča za TV Liberti Sakiba Jerinić iz Šamca.

Mještane Gornje Slatine  potresla je teška sudbina ovih ljudi. Pomažu koliko mogu.

"Tu smo od prvoga dana kako je otvoren kolektivni centar i ovdje pomažemo koliko smo u mogućnosti. Imamo četiri žene koje vode računa o ovim ljudima", kaže Jovo Nedić, povjerenik Mjesne zajednice Gornja Slatina.

"Koliko oni dobiju toliko oni nama daju, trude se oko nas da nas usluže. Sve je to u redu, ali čovjeka stalno brine gdje sutra", kaže Milan Jerinić iz Šamca.  

Pritisla starost, nesreća, a treba krenuti sve ispočetka. Stalno slušaju od vlasti da će biti konkretne pomoći pa da obezbjede krov nad glavom, ali za sada sve se svodi na priču i obećanja.  

 


(BN TV)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ja

27.07.2014 08:19

Kako nemaju gdje pored ovoliko praznih stanova u Banjaluci. Stanovi su napravljeni ukradenim parama na ukradenoj zemlji od naroda, sto ce reci dzabe su! Izmedju ostalog, Lemijeva "garsonjera" u Bakincima moze da primi sve ove jadne ljude i ako nista Lemi ce ih zastititi od poplave. Jer ipak je on nas branitelj Srpske.

ODGOVORITE
Name

sudex

27.07.2014 12:21

Pa dobili su kartice, sad mogu da se kupe kuci.... E moji vlastodrsci, sva cast kad mozete manipulisati narodom a i dalje zauzimati pozicije.... Zalosno je sto i narod nije svjestan pa i dalje pati i trpi... Zalosno...

ODGOVORITE