Требају ли Српској нова задужења?

Ново задужење кроз емисију трезорских записа у износу од око 10 милиона марака актуелна власт искористиће за финансирање буџетских издатака у овој години.

Република Српска 26.07.2014 | 21:39
Требају ли Српској нова задужења?

За предсједника Народне скупштине РС и потпредсједника СНСД Игора Радојичића ту нема ништа спорно. Ради се само о, како Радојичић наводи, рециклирању краткорочних задужења.

Нова задужења емисијама трезорских записа су добродошла, па и ова посљедња 19 емисија. Било би још боље када би се могли само мало продужити рокови отплате. Датум доспијећа посљедње емисије је 22. април наредне године.

Предсједник ПДП Младен Иванић сматра да ново задужење од 10 милиона марака није ништа ново. Чак, са Трга Републике, то се могло и очекивати.

И у опозиционом СДС сматрају да Влада не зна да ли је пошла или дошла.

Дјелимичну кривицу за то имаће и измјене закона о задуживању које је скупштинска већина изгласала уз сет мјера солидарности за санирање посљедица поплава.

“Када се подвуче црта о задужењима, било да се ради о краткорочним или дугорочним, евидентно је да ће се она враћати из изворних прихода, те да ће отплатни план постати немогућа мисија”, констатовао је члан Одбора СДС-а за финансије Славиша Раковић.

“Влада је ребалансом буџета легализовала предизборну одлуку о повећању плата и пензија, што представља поигравање с грађанима, јер им нуди  дарове пред изборе.
С друге стране, имамо све већа задужења, те је евидентно да је Влада изгубила контролу над финансијским системом”, закључио је Раковић.

(БН ТВ)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Око соколово

26.07.2014 16:05

Ево га опет, након што је скоро био најпаметнији доктор у СНСДу,сад им је постао и најпаметнији економиста. Ужас. А уствари није ни за шта осим за полтронисање милоклизу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

црвена беретка

26.07.2014 16:52

СРПСКОЈ ТРЕБА НОВА ВЛАСТ У ОКТОБРУ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Александар

26.07.2014 17:49

Докле висе задузивања?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

26.07.2014 18:37

Нажалост оваква политика задуживања неводи нигдје јер се користи само за крпање рупа у буџету, и ово је само показатељ да актуална власт нема рјешења како побољшати стање

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјо

27.07.2014 07:05

Наса јавност треба да зна да су наса дјеца у ЦХ високо образована. Магистри. Доктори. Пилоти... итд. Раде на повјерљивим подацима код најмоцнијих банака тј. све се зна ко ста посједује. Порука насим политицарима - Крвавом муком стецен и зарадјен новац, тј опљацкан од сопственог народа донесен овамо моци це подици заједно са Гадафијем. Назалост. Посто се и даље задузују препоруцио бих сваком цлану Владе обавезно да набаве по један КОМПАС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дарко

27.07.2014 14:02

требају додик је и гладан и зедан јадан,поцео је нагло да мрса јадан он

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

28.07.2014 08:17

Треба да заратујемо . Рат не би трајо ни три дана банкротирали би И онда би се тек задужили И нек' нас згазе нек' нам ту буде крај кад не знамо боље. Не иде више доле само горе.

ОДГОВОРИТЕ