Смјена руководства Ужица

Министар одбране Братислав Гашић изјавио је данас да је Влада Србије наложила смену комплетног руководства града Ужица на челу са градоначелником Сашом Милошевићем због неогодоворног односа према здрављу становника тог града.

Србија 23.07.2014 | 20:32
Смјена руководства Ужица

Гашић је истакао да су најновији резултати анализа воде охрабрујући и да указују да ће Ужичани релативно брзо поново добити здраву пијаћу воду, али је нагласио да су грешке које су учињене у претходном периоду недопустиве и да се зато тражи смена комплетног руководства.

Градоначелник Ужица Саша Милошевић најавио је да ће ванредна седница Скупштине града бити заказана у петак, 25. јула, на којој ће комплетно руководство поднети оставку.

"После огромне помоћи владе да се нормализује живот у Ужицу почетком године и огромних средстава која су издвојена за то, недопустиво је да се поново појаве алге у води за пиће", рекао је Гашић новинарима после састанка са руководством града.

Према његовим речима, политичке нагодбе више не могу да постоје и ма ко да је крив за ситуацију у Ужицу мораће да одговара и иде у затвор због тога, па био он и члан СНС-а.

Он је рекао да ће се инсистирати да се до краја утврди одговорност свих који су одговорни за поновну појаву алги у пијаћој води.

Министар је нагласио да ће сада бити постављен нови градоначелник, а уколико се то не догоди Ужице ће имати принудну управу.

Гашић је рекао да ће Влада Србије помоћи модернизацију и осавремењавање Фабрике воде у Ужицу како се више не би дешавали акциденти у снабдевању града пијаћом водом.

Министар одбране посетио је и Општу болницу и уручио флаширану воду коју је Војска Србије упутила грађанима Ужица.

Он је најавио да ће сутра у болници почети да се раде хемодијализе, јер је обезбеђена и цистерна са водом.

Гашић је данас са начелником Генералштаба Војске Србије генералом Љубишом Диковићем посетио Ужице и разговарао са руководством града након што је у суботу проглашена ванредна ситуација због појаве алги и нематода у води за пиће.

Коментари / 0

Оставите коментар