Smjena rukovodstva Užica

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je danas da je Vlada Srbije naložila smenu kompletnog rukovodstva grada Užica na čelu sa gradonačelnikom Sašom Miloševićem zbog neogodovornog odnosa prema zdravlju stanovnika tog grada.

Srbija 23.07.2014 | 20:32
Smjena rukovodstva Užica

Gašić je istakao da su najnoviji rezultati analiza vode ohrabrujući i da ukazuju da će Užičani relativno brzo ponovo dobiti zdravu pijaću vodu, ali je naglasio da su greške koje su učinjene u prethodnom periodu nedopustive i da se zato traži smena kompletnog rukovodstva.

Gradonačelnik Užica Saša Milošević najavio je da će vanredna sednica Skupštine grada biti zakazana u petak, 25. jula, na kojoj će kompletno rukovodstvo podneti ostavku.

"Posle ogromne pomoći vlade da se normalizuje život u Užicu početkom godine i ogromnih sredstava koja su izdvojena za to, nedopustivo je da se ponovo pojave alge u vodi za piće", rekao je Gašić novinarima posle sastanka sa rukovodstvom grada.

Prema njegovim rečima, političke nagodbe više ne mogu da postoje i ma ko da je kriv za situaciju u Užicu moraće da odgovara i ide u zatvor zbog toga, pa bio on i član SNS-a.

On je rekao da će se insistirati da se do kraja utvrdi odgovornost svih koji su odgovorni za ponovnu pojavu algi u pijaćoj vodi.

Ministar je naglasio da će sada biti postavljen novi gradonačelnik, a ukoliko se to ne dogodi Užice će imati prinudnu upravu.

Gašić je rekao da će Vlada Srbije pomoći modernizaciju i osavremenjavanje Fabrike vode u Užicu kako se više ne bi dešavali akcidenti u snabdevanju grada pijaćom vodom.

Ministar odbrane posetio je i Opštu bolnicu i uručio flaširanu vodu koju je Vojska Srbije uputila građanima Užica.

On je najavio da će sutra u bolnici početi da se rade hemodijalize, jer je obezbeđena i cisterna sa vodom.

Gašić je danas sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Ljubišom Dikovićem posetio Užice i razgovarao sa rukovodstvom grada nakon što je u subotu proglašena vanredna situacija zbog pojave algi i nematoda u vodi za piće.

Komentari / 0

Ostavite komentar