Како третирати и нашминкати изгорјело лице?

Облоге од млека и креме на бази алое вере смириће опекотине од сунца. Прочитајте која правила за шминкање морате следити уколико сте тог дана изгорели на сунцу.

Мода и љепота 21.07.2014 | 14:05
Како третирати и нашминкати изгорјело лице?

Лице ће охладити млеко, јогурт и зобена каша - Опекотине од сунца можете сакрити уз неколико шминкерских трикова. Кожу прво треба умирити хладним облозима од млека, а помажу и охлађена зобена каша и јогурт јер делују противупално и ублажавају отеченост и црвенило. Унутрашњу упалу спречиће лекови против болова.

Црвенило ће смирити млечна киселина и алое вера - Следећи корак јесте хидратација опечених делова коже. Како кожа може брзо дехидрирати потребне су јој креме које помажу у дужем задржавању влаге, као и оне на бази млечне киселине. Она такође делује противупално и умирујуће, па ублажава црвенило и свраб. Помоћи ће вам и препарати на бази алое вере који поспешују зацељивање опекотина.

Жућкасти тон пудера скрива црвенило - Тек када се побринете за здравље коже можете прећи на шминкање. Избегавајте тешке пудере јер ће они само додатно изиритирати кожу. Бољи избор су прозрачније варијанте и минерална шминка, посебно она на бази алое вере. Црвенило ће прекрити жућкаста нијанса пудера јер ће уравнотежити природни тон коже, а као завршни потез препоручује се да нанесете мат бронзер на образе. На тај начин ће ваша кожа изгледати преплануло, али не и црвено.

Златне нијансе на уснама закамуфлираће опекотине - Уколико сте изгорели у лицу заборавите црвени кармин, као и јаке коралне нијансе јер ће оне само нагласити црвенило коже. Препоручује се да користите златне тонове, који ће вам визуеално дати утисак препланулости.

Комбинујте боју одеће - Људи са светлијим теном најчешће добију опекотине у љубичастом подтону, док они с маслинастим теном чешће поцрвене. Управо због тога треба бити и опрезан приликом одабира боја. Светла пут би требало да избегава црвене, наранџасте и жуте боје, а маслинаста црвене, зелене и плаве. Такође, одећа би требало да буде лепршава јер ће у супротном само надражити кожу.

Коментари / 0

Оставите коментар