С Дулетом Вујошевићем о свему...

Тренер Партизана Душко Вујошевић говорио је за “Новости“ о виђењу будућности клуба, о трансферу Богдана Богдановића и односима унутар клуба.

Кошарка 20.07.2014 | 12:48
С Дулетом Вујошевићем о свему...

Трофејни стручњак ће пред собом у следећој сезони имати можда и најтежи задатак у читавој каријери, с обзиром да је клуб остао без места у Евролиги, а уз то суочава се са великим финансијским проблемима.

“Није први пут да крећемо од почетка. Желим да остану Тепић и Дало, важно је и да се Милосављевић опорави, а велика жеља је Дангубић. Остају Андрић, Шалић, Гагић и Милутинов, који би требало да обележи сезону. Безбрадица ће имати улогу у тиму, потом Аранитовић па млади Маринковић, Глишић...“ рекао је Вујошевић.

Шеф стручног штаба “црно-белих“ поново је прокоментарисао одлуку клуба да прода Богдана Богдановића Фенербахче Улкеру.

“Клуб је дошао у ситуацију да га прода због обештећења, па сам морао да прихватим ту врсту реалности. Сматрао сам да би требало да остане још годину дана и да би у том периоду још напредовао, као што је то учинио у Суперлиги. То је била моја жеља, али свако има свој пут“, додао је Вујошевић.

Трансфер српског репрезентативца је омогућио исплату дуговања бившим кошаркашима, међутим Вујошевић наводи да је изненађен писањима медија да је клуб зарадио 1,3 милиона евра од Богдановићевог преласка у турски тим.

“Клуб није добро прошао, иако је 1,3 милиона велико обештећење које се плаћа у две рате. Требало је да та сума буде исплаћена одједном. На све то, менаџер Александар Рашковић је узео провизију од шест одсто на име Богдановог уговора у Партизану, али и 20 одсто од обештећења. Постоји папир као анекс уговора о неком консалтингу, али не разумем о чему се ради, вероватно ће то боље објаснити онај ко је потписао, председник, менаџмент и Управни одбор“, навео је Вујошевић.

У последње време српски медији помињу да је незавидна финансијска ситуација довела и до сукоба на релацији Душко Вујошевић – Предраг Даниловић.

“Неког великог сукоба нема, има размене мишљења, у једном моменту су биле тензије јер је он сматрао да није функционално што прозивам политику државе према клубу. С друге стране, ја причам у своје име, не у име Партизана и сносим сву одговорност“, истакао је Вујошевић у интервјуу за “Новости“.

Коментари / 0

Оставите коментар