S Duletom Vujoševićem o svemu...

Trener Partizana Duško Vujošević govorio je za “Novosti“ o viđenju budućnosti kluba, o transferu Bogdana Bogdanovića i odnosima unutar kluba.

Košarka 20.07.2014 | 12:48
S Duletom Vujoševićem o svemu...

Trofejni stručnjak će pred sobom u sledećoj sezoni imati možda i najteži zadatak u čitavoj karijeri, s obzirom da je klub ostao bez mesta u Evroligi, a uz to suočava se sa velikim finansijskim problemima.

“Nije prvi put da krećemo od početka. Želim da ostanu Tepić i Dalo, važno je i da se Milosavljević oporavi, a velika želja je Dangubić. Ostaju Andrić, Šalić, Gagić i Milutinov, koji bi trebalo da obeleži sezonu. Bezbradica će imati ulogu u timu, potom Aranitović pa mladi Marinković, Glišić...“ rekao je Vujošević.

Šef stručnog štaba “crno-belih“ ponovo je prokomentarisao odluku kluba da proda Bogdana Bogdanovića Fenerbahče Ulkeru.

“Klub je došao u situaciju da ga proda zbog obeštećenja, pa sam morao da prihvatim tu vrstu realnosti. Smatrao sam da bi trebalo da ostane još godinu dana i da bi u tom periodu još napredovao, kao što je to učinio u Superligi. To je bila moja želja, ali svako ima svoj put“, dodao je Vujošević.

Transfer srpskog reprezentativca je omogućio isplatu dugovanja bivšim košarkašima, međutim Vujošević navodi da je iznenađen pisanjima medija da je klub zaradio 1,3 miliona evra od Bogdanovićevog prelaska u turski tim.

“Klub nije dobro prošao, iako je 1,3 miliona veliko obeštećenje koje se plaća u dve rate. Trebalo je da ta suma bude isplaćena odjednom. Na sve to, menadžer Aleksandar Rašković je uzeo proviziju od šest odsto na ime Bogdanovog ugovora u Partizanu, ali i 20 odsto od obeštećenja. Postoji papir kao aneks ugovora o nekom konsaltingu, ali ne razumem o čemu se radi, verovatno će to bolje objasniti onaj ko je potpisao, predsednik, menadžment i Upravni odbor“, naveo je Vujošević.

U poslednje vreme srpski mediji pominju da je nezavidna finansijska situacija dovela i do sukoba na relaciji Duško Vujošević – Predrag Danilović.

“Nekog velikog sukoba nema, ima razmene mišljenja, u jednom momentu su bile tenzije jer je on smatrao da nije funkcionalno što prozivam politiku države prema klubu. S druge strane, ja pričam u svoje ime, ne u ime Partizana i snosim svu odgovornost“, istakao je Vujošević u intervjuu za “Novosti“.

Komentari / 0

Ostavite komentar