Срби претучени у Црној Гори јер нису хтјели да плате лежаљке

Закупац плаже с групом пријатеља напао четворо људи из Србије, међу којима је био и дечак од шеснаест година.

Србија 19.07.2014 | 10:29
Срби претучени у Црној Гори јер нису хтјели да плате лежаљке

Четворо српских туриста из Апатина, међу којима и малолетник, брутално су претучени на летовању у Чању. На њих је, са шесторицом рођака и пријатеља, насрнуо закупац плаже Велизар Гардашевић (43), јер Саша Рајшић (38) и његови пријатељи нису хтели да плате за лежаљке, већ су ставили пешкире на „забрањену“ плажу.

"Инцидент се десио у понедељак око 13.30. Четворо српских туриста дошло је на плажу коју је Велизар Гардашевић закупио с пријатељима. Тек што су се распаковали, пришао им је закупац и рекао им да се склоне јер се боравак на том делу плаћа. Онда им је предложио да изнајме лежаљке, али туристи на то нису пристали", преносе црногорске Вијести.

Према писању листа, закупац је упорно покушавао да нађе разлог да отера српске туристе, али пошто није успео, прешао је на другачије методе.

"Тада је настао хаос! Гардашевић је побеснео и са шесторицом пријатеља кренуо у обрачун с туристима. Ударали су их песницама и шутирали. Да зло буде веће, нападнут је и дечак од само 16 година", пише црногорска штампа.

Очевици су одмах позвали полицију и Хитну помоћ.

Гардашевић и његови пријатељи и рођаци Дарко Радојевић (33), Миодраг Јовановић (55), Никола Гардашевић (46), Љубомир Гардашевић (21), Јанко Гардашевић (23) и Златко Лончар (27) идентификовани су и приведени, а Рајшић и А. Б. (34), Л. Ч. и М. Б. (16) превезени су у Хитну помоћ у Бару.

" Рајшић је најгоре прошао, задобио је потрес мозга. Његови пријатељи, међу којима је и полицајац из Апатина, лакше су повређени. Сви су на лични захтев отпуштени на кућно лечење", пишу Вијести, додајући да ће српски туристи ово летовање памтити док су живи.

Миодраг Јовановић, менаџер плаже, каже да су српски туристи дошли на закупљени део плаже и да су били превише бахати.

"Један од радника их је замолио да оду јер су сметали другим гостима, али они су то одбили. Заузели су простор који су други платили, а они су се потом посвађали с другим купачима и створила се гужва", каже Јовановић.

Убрзо је на плажу стигла и полиција.

"Ја сам с Радојевићем био 20 метара даље. Дали смо изјаву у својству грађанина. Остала петорица нису били на плажи, већ у хотелу у Сутомору. Полиција је и њих позвала на разговор, а тада је дошло до преокрета, од сведока смо одједном постали оптужени. Вршили су притисак на нас како би сазнали ко се тукао, а ми те људе нисмо видели", каже Јовановић.

Против Гардашевића и још шесторице Црногораца поднета је кривична пријава због насилничког понашања. Како преносе медији, они су након саслушања пред замеником тужиоца у Бару пуштени да се бране са слободе.

Напади на српске туристе

- 29. јун 2014 - Миљан Ј. (36) из Дервенте ухапшен је у Будви зато што је српској туристкињи отео торбу, претећи да ће јој заклати малолетног сина, коме је ставио нож под грло

- мај 2013 - Студенти факултета за физичку културу и спорт из Ниша, Београда, Новог Сада и Бањалуке са Дифовијаде у Чању вратили су се измалтретирани и покрадени. Украден им је новац и телефони, а полиција их, како су испричали, није заштитила

- јул 2012 - Новосађани Немања Петковић (19), Игор Џуџак (19) и Александар Голубовић (19) претучени у дискотеци у Игалу без икаквог повода
курир

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

трта

19.07.2014 08:43

Ја кад сам видио 98.г. да се плаћа сваки корак на плажи, не идем више. У једном мањем дијелу плаже људи ко сардине, а у оном закупљеном неки са ланцима око врата и тетовирани се раширили рекао сам никад више у ЦГ. Полиција гули кожу кад ти види таблице. На царини покварени и безобразни, па нека еколошка таxа. Не знам што неко доле иде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.07.2014 09:07

Таxе нема, плазе уређене, чисте, особље културно.... Друже био си у прошлом миленијуму на мору и пишеш небулозе од прије 16 година. Зар је у твом крају све остало исто као прије16 год.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коментатор

19.07.2014 09:08

Не, хвала. У Црну Гору више ни бесплатно, има већ 6 година. Из сличних разлога. Од тада, само Грчка. Цијене готово исте, али те нико не за*ебава за твоје новце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

19.07.2014 10:22

Безобразлук, отимање, пљачкање,цариници безобразни, полиција још гора, услуга у ресторанима катастрофа. Зашто да платим па да ме малтретирају, идеш у Грчку, Италију па чак и Шпанију за исте паре и добро се проведеш, а не да се бакћеш са дивљацима и насилницима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

19.07.2014 10:56

У Црну Гору више никад . Тај безобразлук и толика мржња према Србима. Све сами лопов до лопова , јадна дјеца раде по локалима и на крају мјесеца их ишутирају без плате. Оду да се жале на полуцију и онда тек настаје прави пакао. Полиција корупирана и у служби мафије. Задње мјесто гдје бих отишао на одмор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горки укус

17.07.2015 22:20

Није друзе то мрзња према Србима, то и мени Црногорцу раде, јос горе нама раде, то је друзе сто смо сиротиња која крпи гаце, то је класна подјела, сто Новак Дјоковиц нема проблем, љубу га у дупе, ај здраво!

Name

Бл

19.07.2014 11:32

Апатин па то су досељеници из ЦГ

ОДГОВОРИТЕ
Name

бијељина

19.07.2014 11:51

Од Црне Горе треба бјежати, то су продане душе. Све живо би наплатили, а за узврат ниста не нуде .... Плаже прљаве, прљаве и прљаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Ре

19.07.2014 12:57

Ма о каквим плажама ти то пишеш? Можда мислиш на оне приватне што нико осим наших политичара не може себи приуштити. Црна Гора није више држава гдје су Срби добро дошли гости!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лунар yорк

18.07.2017 15:15

Па и било је и вријеме да буду потлацени

Name

игор

19.07.2014 15:13

Исао сам у Црну Гору. Искрено не свидја ми се да 80% су лезаљке, а 20% за пескире, а то знаци ко сардине ако цес на пескир, море је било прљаво. Радије у Грцку или у Хрватску. Јуце сам досао из Хрватске, мјеста за пескире колико хоцес мало скупље а море цисто. Следеца год Грцка ако бог да.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Годишњи

19.07.2014 16:08

Већином плаже наплаћивају лежаљке , ако нежелиш да платиш лези на пијесак И уживај ако си дошо правити проблеме онда то је друга ствар

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан Модрица

19.07.2014 16:09

Пре 2 године ме полиција уватила у Будви исао сам од пријатеља сједили мало се запили.И у повратку у стан ме ухвати полиција око 2х ноци и приведу до 6х ујутру су ме дрзали због јебене пријаве тако да неконтам отиц дуго доле

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

21.07.2014 16:44

Нема дзабе ни код старе бабе, ти су научили отимати и красти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Из добоја

22.07.2014 06:46

Ја кад би био такав као ти што су претучени ја бих легао на лежаљку и нек ударају колико год могу

ОДГОВОРИТЕ