Станко Суботић ослобођен оптужби

Бизнисмен Станко Суботић, бивши директор Савезне урпаве царина Михаљ Кертес и још 13 особа ослобођени су данас пред Специјалним судом у Београду оптужби за шверц цигарета деведесетих година.

Србија 18.07.2014 | 16:59
Станко Суботић ослобођен оптужби

Ово је друга пресуда Суботићу и његовим сарадницима, пошто је Апелациони суд у Београду укинуо прву пресуду Специјалног суда, којом је Суботић био осуђен на шест година затвора.

Иако је Тужилаштво у завршној речи тражило да Суботић буде осуђен на осам година затвора и да му се одузме имовина, а Кертес на пет година, судско веће одлучило је да донесе ослобађајућу пресуду.

Поновљено суђење Суботићу почело је 17. јуна прошле године по оптужници да је био на челу групе која је шверцовала цигарете 1995. и 1996. из Македоније у Србију, чиме су, како стоји у оптужници, на штету државног буџета стекли добит од 28 милиона евра и шест милиона америчких долара.

Тужилаштво ће на ову пресуду моћи да уложи жалбу Апелационом суду у Београду.

Суботић: Очекивана пресуда, политичари исконструисали аферу

Суботић, који је ослобођен оптужби за шверц цигарета током деведестих година, изјавио је да је таква пресуда могла да се очекује и оптужио политичаре да су целу аферу исконструисали како би га рекетирали.

"Ова фарса је била исконструисана од политичара, првенствено од кабинета (Војислава) Коштунице, па до (Бориса) Тадића, са циљем да се стравичном медијском кампањом прикрије намера да будем рекетиран и да ми се отме имовина", истакао је Суботић.

Он је додао да је доказано да није имао никакве везе са кривичним делом које му се ставља на терет и да је више година са својим браниоцима на то указивао.

"Ово је била компилација фалсификованих и фотокопираних докумената и лажних сведока који су били наговорени, не знам из којих разлога, да лажно сведоче. То најбоље зна тужилац", рекао је Суботић.

На питање новинара да ли ће наставити да послује у Србији, Суботић је рекао да ће "видети прво да се одмори", након чега ће са својим правницима да види ко је одговоран за све што му се догодило.


Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Никола

18.07.2014 15:32

Сверц цигаретама не застарјева.Миле Рохил (Партнер) це исту судбину дозивјети. Сверц преко Румунске фирме свима је познат!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

дддддд

18.07.2014 15:43

Бас без везе да толико треба цекати да се види да није крив.

ОДГОВОРИТЕ