Вјенчали се Новак и Јелена

Јелена Ристић и Новак Ђоковић у присуству стотињак најближих пријатеља су се венчали на обали Јадранског мора, испред виле "Милочер", између Краљеве и Краљичине плаже. 

Регион 11.07.2014 | 07:14
Вјенчали се Новак и Јелена

ДА, пристајем.

Изговорила је то Јелена на питање матичара Оливере Пејановић, после чега се проломио аплауз преко стотину окупљених сватова. Исто је изговорио и Новак, после чега се пар нежно загрлио и пољубио.

Ђоковић и Ристићева су у четвртак после подне стали на "луду траву" прелепог "зеленог тепиха" испред чувене Виле "Милочер", некадашњег дворца српске и југословенске династије Карађорђевић, и заветовали се једно другом на вечну љубав, као и на то да ће једно друго пазити и бринути сваког дан до краја живота. Грађански брак између првог тенисера планете, и најуспешнијег српског спортисте свих времена, и његове изабранице закључен је у присуству кумова, најуже родбине и бројних пријатеља.

Церемонија венчања је почела нешто после 18 часова, када су се младенци појавили на подијуму свадбене куполе од мермера, импровизоване круне, поред хотелске терасе. Церемонију није омела ни киша, ни тмасти облаци који су се надвили над "ривијером бисерних плажа", нити повремени пљускови. Уосталом, то је протумачено као добар знак.

- Биће им брак плодан и благословен - коментарисали су бројни гости који су заузели оближње "видиковце" са којих се, ипак, није могло много тога видети.

Увод у свадбени чин, који је окончан слављем које ће дуго памтити Ђоковићи, њихова родбина и пријатељи, али и сами Паштровићи који су пуна срца дочекали славног тенисера и његову изабраницу, почео је журком добродошлице на великој тераси града-хотела Свети Стефан. За штимунг су се побринули Лена Ковачевић и Жељко Самарџић.

На другој страни, уочи свадбе освануо је на брду, високо изнад "Свеца" велики транспарент, исписан ћирилицом "Имао се рашта и родити". Млади Паштровићи су узели пророчке стихове из Његошевог "Горског вијенца", који у "пакету" гласе: "Благо томе ко довијек живи, имао се рашта и родити". Поред чувеног острва и кроз милочерски парк шетали су такође млади мештани са српским заставама на којима је писало "Паштровићи".

- Није чудо што су и млади и стари одушевљени оним што се догодило ове седмице у срцу Паштровића, каже за "Новости" мештанин, политички и туристички радник Крсто Рађеновић. - Туризам је у Паштровићима кренуо тридесетих година прошлога века, изградњом летњиковца (и бројних пратећих објеката) Александра и Марије Карађорђевић, данашње Виле "Милочер", пред којом је обављено венчање. Верујем да ће наш драги гост Ноле окренути нову, светлију страницу и туристичком животу "Свеца" и Милочера, који је после сјајних деценија у којима су најпознатије личности света овде боравиле, издавањем у закуп и обновом која је подуже трајала, пао помало у заборав.

Рађеновић наглашава да и тенис има дугу традицију на овом простору, која је прекинута без много обазирања на прошлост. Иза саме Краљичине плаже, а свега сто, двеста метара од Виле "Милочер", налазила су се донедавно два тениска терена. Подигнута су била по налогу краљице Марије Карађорђевић, а грађена су по стандардима Вимблдона.

- И када би киша јако натапала земљу, на тим теренима се могло играти после два сата јер су имали одличну дренажу - истиче Рађеновић. - Они су затрпани и данас је на тим просторима велики СПА центар, који је изградио закупац. Можда су могли бити сачувани.

У самом залеђу Светог Стефана, тамо где се данас налазе камени бутици, била су такође два тениска терена. На њима су играли гости "Свеца", па је остало у памћењу да је пуних седам дана на њима "тукао" жуту лоптицу Роберт Макнамара,председник Светске банке за обнову и развој, који је овде био са супругом на одмору.

Но, већи део туристичке историје писан је на "Свецу" почев од 1960. године. Ђоковићи су исписали понајлепше странице најновије приче, окренули нови лист, а Паштровићи су убеђени да су Ноле и Јелена "срећно повукли" и да ће славни и познати опет у ове крајеве. Као некада.

Данас је за младенце и њихову ужу родбину слободан дан, а сутра, на Петровдан, биће обављено црквено венчање Нолета и Јелене у манастиру Прасквица. 

БЕКЕР СТИГАО НА СЛАВЉЕ

НЕПУНИХ пар сати пре венчања, на Свети Стефан је стигао и шеф Новаковог стручног штаба, познати светски тенисер Борис Бекер. Он се придружио слављеницима и гостима који су се забављали уз песме "славуја из Мрчајеваца" Мирослава Илића и других гостију. Пре њега овде је стигао Марјан Вајда са супругом, уз цео Ђоковићев тим - Гебхард Фил Грич, кондициони тренер, Миљан Амановић и Саша Јездић, физиотерапеути... Ту је био и Јанко Типсаревић са супругом, Виктор Троицки је стигао у друштву девојке Софије Милошевић...

Извор: Вечерње новости

 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

коле

11.07.2014 06:21

Ал изрекламирасе овај Св. Стефан сад ће сви да се вјенцавају, а и странци да долазе и богаташи још више

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

11.07.2014 06:55

Сузо, мислим да не стоји коментар оног васег децка у јутарњем програму, када је цитајуци вијести са насловница новина, за Нолетову свадбу цитирао Баласевица са `свадба к`о свадба`. У наставку Дјолетових стихова иде и `парада пијанства и кица` у ста бас у овом слуцају нисам убиједјен. Велики поздрав и наставите само, гледамо вас стално!

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОЈО

11.07.2014 08:35

Новак Дјоковић наручио пјесму "Ако икад оставим те мала то ће бити због цуре са Пала"

ОДГОВОРИТЕ
Name

немања

11.07.2014 08:39

Ноле зив нам био , и петоро дјеце нам имао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милорад

11.07.2014 09:02

Ноле сретно ти било изабрао си прелијепу дјевојку за жену. Сада са Јеленом барем четворо дјеце - да добијемо насљеднике. Јелена је дјевојка којој је љубав важнија од новца то је показала и овај пут срећно вам билоооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мало ми фали

11.07.2014 09:08

Ако се разведем са женом послије 30 година брака, и ако ми стриц из Америка, за кога и не знам да постоји, остави милионе, и ако ми љубавница не оде са другим, и ја ћу се вјенчати на Св. Стефану.

ОДГОВОРИТЕ