Жељо у 2. колу квалификација за ЛЕ

Фудбалери Жељезничара побједом у реваншу 1. кола квалификација за Лигу Европе против Ловћена од 1:0 пласирали су се у 2. коло, гдје их чега македонски Металург. Једини гол на овоме мечу дао је млади Дамир Садиковић у 57. минуту утакмице.

Фудбал 10.07.2014 | 20:07
Жељо у 2. колу квалификација за ЛЕ

Домаћи фудбалери отворили су нешто боље сами почетак утакмице. Ловћен је са првим судијским звиждуком кренуо доста офанзивно ка голу Жељезничара, без пуно сличности са поставком какву су приказали у првом сусрету на Кошеву.

Већ у другом минуту утакмице екипа са Цетиња је имала прилику из слободног ударца, али шут Мартиновића одлази високо изнад пречке Жељиног гола. Шест минута касније Ловћен је поново био у доброј прилици, али непрецизан овога пута био је Богдановић.

У 11. минуту Ловћен је остао са десет играча након што је Дејан Богдановић за косу повукао Сеада Бучана, а због протеста код њемачког судије Цхристиана Дингерта након овог искључења Балша Радовић је добио жути картон.

Ипак, и након искључења Ловћен није пуно одступио од свог начина игре. У 18. минуту из слободњака је покушао Божовић са неких 24-25 метара, али његов шут завршава изнад пречке гола Јована Перовића.

У 23. минуту Жељезничар је имао најбољу прилику у првом полувремену. Томић је сам изашао на гол домаћина, али је домаћи чувар мреже био бољи у овом дуелу. Након ове прилике Плавих услиједио је нешто мирнији период игре на средини терена.

Све вриједно спомена у преосталом дијелу првог полувремена је центаршут Квесића у 33. минуту који је одбрана Цетињана избацила у корнер, док је добар дупли пас са Чолићем, Срђан Станић у изгледној позицији покварио фаулом у нападу.

Одмах на старту другог полувремена Аџем је из игре извадио Зељковића, а умјесто њега је ушао Јамак. То је значило и помјерања у екипи Жељезничара, па је Хасановић прешао на штопера, а Јамак заузео његово мјесто у везном реду.

Прву прилику у другом полувремену имали су играћи Жељезничара. Шутрирао је Турковић, али је голман Перовић послао лопту у корнер. Након тога и Ловћен је имао добру прилику преко Балше Радовића, али је Богдановић био сигуран.

У 55. минуту сјајан пас Божовића према Радовићу, али Чолић шаље лопту у аут. У 57. минуту Плави долазе у вођство. Асистирао је Чолић, а лопту у гол послао Дадо Садиковић за велико славље навијача Жељезничара.

У 64. минуту из слободног ударца је покушао Божовић, али је лопта отишла преко гола Антоловића. Квесић је сјајно пронашао Турковића у казненом простору Ловћена, али је нападач Жељезничара био у офсајду.

У 68. минуту покушао је Радоњић, али је Антоловић био сигуран. Само минут касније шутирао је Квесић, али лопта одлази поред гола.

Жељезничар је у финишу могао и до убједљивије побједе, али су Бајић и Станић били непрецизни.

Коментари / 0

Оставите коментар