Željo u 2. kolu kvalifikacija za LE

Fudbaleri Željezničara pobjedom u revanšu 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Lovćena od 1:0 plasirali su se u 2. kolo, gdje ih čega makedonski Metalurg. Jedini gol na ovome meču dao je mladi Damir Sadiković u 57. minutu utakmice.

Fudbal 10.07.2014 | 20:07
Željo u 2. kolu kvalifikacija za LE

Domaći fudbaleri otvorili su nešto bolje sami početak utakmice. Lovćen je sa prvim sudijskim zviždukom krenuo dosta ofanzivno ka golu Željezničara, bez puno sličnosti sa postavkom kakvu su prikazali u prvom susretu na Koševu.

Već u drugom minutu utakmice ekipa sa Cetinja je imala priliku iz slobodnog udarca, ali šut Martinovića odlazi visoko iznad prečke Željinog gola. Šest minuta kasnije Lovćen je ponovo bio u dobroj prilici, ali neprecizan ovoga puta bio je Bogdanović.

U 11. minutu Lovćen je ostao sa deset igrača nakon što je Dejan Bogdanović za kosu povukao Seada Bučana, a zbog protesta kod njemačkog sudije Christiana Dingerta nakon ovog isključenja Balša Radović je dobio žuti karton.

Ipak, i nakon isključenja Lovćen nije puno odstupio od svog načina igre. U 18. minutu iz slobodnjaka je pokušao Božović sa nekih 24-25 metara, ali njegov šut završava iznad prečke gola Jovana Perovića.

U 23. minutu Željezničar je imao najbolju priliku u prvom poluvremenu. Tomić je sam izašao na gol domaćina, ali je domaći čuvar mreže bio bolji u ovom duelu. Nakon ove prilike Plavih uslijedio je nešto mirniji period igre na sredini terena.

Sve vrijedno spomena u preostalom dijelu prvog poluvremena je centaršut Kvesića u 33. minutu koji je odbrana Cetinjana izbacila u korner, dok je dobar dupli pas sa Čolićem, Srđan Stanić u izglednoj poziciji pokvario faulom u napadu.

Odmah na startu drugog poluvremena Adžem je iz igre izvadio Zeljkovića, a umjesto njega je ušao Jamak. To je značilo i pomjeranja u ekipi Željezničara, pa je Hasanović prešao na štopera, a Jamak zauzeo njegovo mjesto u veznom redu.

Prvu priliku u drugom poluvremenu imali su igraći Željezničara. Šutrirao je Turković, ali je golman Perović poslao loptu u korner. Nakon toga i Lovćen je imao dobru priliku preko Balše Radovića, ali je Bogdanović bio siguran.

U 55. minutu sjajan pas Božovića prema Radoviću, ali Čolić šalje loptu u aut. U 57. minutu Plavi dolaze u vođstvo. Asistirao je Čolić, a loptu u gol poslao Dado Sadiković za veliko slavlje navijača Željezničara.

U 64. minutu iz slobodnog udarca je pokušao Božović, ali je lopta otišla preko gola Antolovića. Kvesić je sjajno pronašao Turkovića u kaznenom prostoru Lovćena, ali je napadač Željezničara bio u ofsajdu.

U 68. minutu pokušao je Radonjić, ali je Antolović bio siguran. Samo minut kasnije šutirao je Kvesić, ali lopta odlazi pored gola.

Željezničar je u finišu mogao i do ubjedljivije pobjede, ali su Bajić i Stanić bili neprecizni.

Komentari / 0

Ostavite komentar