Данас почиње ЕXИТ

Данас почиње најбољи европски фестивал који ће трајати четири дана, а Петроварадин ће своје капије отворити већ у 19 сати.

Забава 10.07.2014 | 09:04
Данас почиње ЕXИТ

ОТВАРАЊЕМ капија Петроварадинске тврђаве, у четвртак у 19 часова почиње 15. музички фестивал "Егзит" на којем ће се до недеље 13. јула, како организатори најављују, пред више од 40.000 посетилаца са свих меридијана, представити 400 извођача на 20 фестивалских бина. Церемонија свечаног отварања предвиђена је за поноћ на "мејн стејџу" где ће "Пет шоп бојс" у креацији светски чувене дизајнерке Ес Девлин, која је обликовала Олимпијске игре у Лондону, уприличити мјузикл - представу, уз познате хитове, костиме, маске, ласере...

Све се дешава на 158. годишњицу рођења Николе Тесле и само име "Електрик" довољно говори да и ове године обележавамо дело нашег научника - потврђује пи-ар фестивала Јелена Галетин.

На главној бини у четвртак увече ће посетиоце забављати Стромај, Енди Си, "Даб еф икс", Хорнсмен Којот, "Дименжн", на "Денс арени" публику ће на плес ће покренути "Дисклоужр лајв", Карл Крејг и "Грин велвет", "Демун", "Хепи пипл", а на "Фјужн бини" "Афган вингс", Че Судака, "Дисциплина кичме", С.А.Р.С...

Организатори поручују да посетиоце очекује разноврстан програм са небројено много имена која први пут долазе у Србију.

У "Егзит вилиџ", камп за госте крај "Спенса", до среде пре подне стигло је више од 1.000 гостију, углавном из Енглеске, Холандије, комшијских земаља, али и Аустралије, Новог Зеланда, Израела, Таџмекистана и, први пут, гост из Боцване.

- Капацитет кампа је 5.000 места, а камперима је обезбеђено 100 тушева, лавабоа и тоалета, имају зону забаве, ресторан и све неопходне садржаје. Очекујемо да ће до почетка "Егзита" камп бити максимално попуњен - каже организатор Миљена Вучковић.

Гости из Холандије, Валтер Рос и Маријана Шолберг су први пут у Новом Саду и дошли су на препоруку пријатеља.

- Стигли смо дан раније и одушевљени смо лепотом града, знаменитостима као и чињеницом да има веома много младог света. Наш фаворит је бенд "Рудиментал" али пратићемо сва збивања на фестивалу - истичу Валтер и Маријана из Ротердама.

Вили Вудмен, љубитељ фестивала из Лондона, други пут је на "Егзиту", а ове године определио се за комплетну летњу авантуру и са Петроварадинске тврђаве путује у Будву:

- Одлучио сам да 12 дана проведем у Србији и на мору у Црној Гори. У Новом Саду ми се све допада, атмосфера је узаврела као и прошле године и једва чекамо да пођемо горе на Тврђаву да уживамо у музици. Мој фаворит је краљица, Глорија Гејнор!


ЖИВИ ЏУБОКС - ОРГАНИЗАТОРИ фестивала припремили су низ забавних садржаја за све посетиоце, па ће тако на самом улазу бити спектакуларна атракција из Енглеске, једини живи џубокс на којем се, притиском на дугме са одређеном песмом, наручује уживо извођење омиљеног хита.

ДЕЖУРАЈУ ХИТНА И ВАТРОГАСЦИ - НА Петроварадинској тврђави све четири ноћи дежурају и екипе Црвеног крста, службе Хитне помоћи и ватрогасци. У зависности од јачине звука на концертима, постоји опасност да дође до оштећења слуха и других здравствених тегоба. У зависности од врсте и јачине светлосних ефеката, постоји опасност да дође до оштећења вида и других здравствених тегоба.


ФЕСТИВАЛСКА КАРТИЦА - ОВЕ године, као и прошле, гости фестивала ће сокове, пиво, вино, воду, храну и сувенире плаћати фестивалским картицама. Предност система је да посетиоци уплате новац који планирају да потроше током фестивала, а преостали део на картици могу да поврате на фестивалу, као и у филијалама ОТП банке до 25. јула. Храна у "Фудленду" плаћа се готовином.

Коментари / 0

Оставите коментар