Danas počinje EXIT

Danas počinje najbolji evropski festival koji će trajati četiri dana, a Petrovaradin će svoje kapije otvoriti već u 19 sati.

Zabava 10.07.2014 | 09:04
Danas počinje EXIT

OTVARANjEM kapija Petrovaradinske tvrđave, u četvrtak u 19 časova počinje 15. muzički festival "Egzit" na kojem će se do nedelje 13. jula, kako organizatori najavljuju, pred više od 40.000 posetilaca sa svih meridijana, predstaviti 400 izvođača na 20 festivalskih bina. Ceremonija svečanog otvaranja predviđena je za ponoć na "mejn stejdžu" gde će "Pet šop bojs" u kreaciji svetski čuvene dizajnerke Es Devlin, koja je oblikovala Olimpijske igre u Londonu, upriličiti mjuzikl - predstavu, uz poznate hitove, kostime, maske, lasere...

Sve se dešava na 158. godišnjicu rođenja Nikole Tesle i samo ime "Elektrik" dovoljno govori da i ove godine obeležavamo delo našeg naučnika - potvrđuje pi-ar festivala Jelena Galetin.

Na glavnoj bini u četvrtak uveče će posetioce zabavljati Stromaj, Endi Si, "Dab ef iks", Hornsmen Kojot, "Dimenžn", na "Dens areni" publiku će na ples će pokrenuti "Diskloužr lajv", Karl Krejg i "Grin velvet", "Demun", "Hepi pipl", a na "Fjužn bini" "Afgan vings", Če Sudaka, "Disciplina kičme", S.A.R.S...

Organizatori poručuju da posetioce očekuje raznovrstan program sa nebrojeno mnogo imena koja prvi put dolaze u Srbiju.

U "Egzit vilidž", kamp za goste kraj "Spensa", do srede pre podne stiglo je više od 1.000 gostiju, uglavnom iz Engleske, Holandije, komšijskih zemalja, ali i Australije, Novog Zelanda, Izraela, Tadžmekistana i, prvi put, gost iz Bocvane.

- Kapacitet kampa je 5.000 mesta, a kamperima je obezbeđeno 100 tuševa, lavaboa i toaleta, imaju zonu zabave, restoran i sve neophodne sadržaje. Očekujemo da će do početka "Egzita" kamp biti maksimalno popunjen - kaže organizator Miljena Vučković.

Gosti iz Holandije, Valter Ros i Marijana Šolberg su prvi put u Novom Sadu i došli su na preporuku prijatelja.

- Stigli smo dan ranije i oduševljeni smo lepotom grada, znamenitostima kao i činjenicom da ima veoma mnogo mladog sveta. Naš favorit je bend "Rudimental" ali pratićemo sva zbivanja na festivalu - ističu Valter i Marijana iz Roterdama.

Vili Vudmen, ljubitelj festivala iz Londona, drugi put je na "Egzitu", a ove godine opredelio se za kompletnu letnju avanturu i sa Petrovaradinske tvrđave putuje u Budvu:

- Odlučio sam da 12 dana provedem u Srbiji i na moru u Crnoj Gori. U Novom Sadu mi se sve dopada, atmosfera je uzavrela kao i prošle godine i jedva čekamo da pođemo gore na Tvrđavu da uživamo u muzici. Moj favorit je kraljica, Glorija Gejnor!


ŽIVI DžUBOKS - ORGANIZATORI festivala pripremili su niz zabavnih sadržaja za sve posetioce, pa će tako na samom ulazu biti spektakularna atrakcija iz Engleske, jedini živi džuboks na kojem se, pritiskom na dugme sa određenom pesmom, naručuje uživo izvođenje omiljenog hita.

DEŽURAJU HITNA I VATROGASCI - NA Petrovaradinskoj tvrđavi sve četiri noći dežuraju i ekipe Crvenog krsta, službe Hitne pomoći i vatrogasci. U zavisnosti od jačine zvuka na koncertima, postoji opasnost da dođe do oštećenja sluha i drugih zdravstvenih tegoba. U zavisnosti od vrste i jačine svetlosnih efekata, postoji opasnost da dođe do oštećenja vida i drugih zdravstvenih tegoba.


FESTIVALSKA KARTICA - OVE godine, kao i prošle, gosti festivala će sokove, pivo, vino, vodu, hranu i suvenire plaćati festivalskim karticama. Prednost sistema je da posetioci uplate novac koji planiraju da potroše tokom festivala, a preostali deo na kartici mogu da povrate na festivalu, kao i u filijalama OTP banke do 25. jula. Hrana u "Fudlendu" plaća se gotovinom.

Komentari / 0

Ostavite komentar