Апликација која помаже да се концентришете на учење

Слушање музике током обављања свакодневних радних задатака многима прија.

Информационе технологије 09.07.2014 | 13:47
Апликација која помаже да се концентришете на учење

Међутим, нова апликација названа Фоцус@Wилл могла би музику током рада да учини чак и неопходном. Њени творци обећавају да ће она поправити вашу способност концентрисања за чак 400 одсто користећи “музичке канале одабране на неуролошким принцима".

Музика је компонована тако да помаже људима да се концентришу и “без проблема искључе све што им смета”, брже усвајају информације док уче и лакше се фокусирају на читање и писање.

Половина људи слуша музику током обављања радних задатака, али је то можда “погрешна” музика, кажу из компаније која стоји иза ове апликације.

Наиме, песме са стиховима, обично су осмишљене тако да се људи за њих везују интелектуално и емотивно, па је мала шанса да ћете се концентрисати на нешто друго док их слушате.

Апликација има музичке канале који “појачавају пажњу”, а компанија која стоји иза ње наводи да је научно дизајнирана да утиче на лимбички систем у мозгу.

Њу су осмислили неуролози, међу којима је и др Стивен Сајдероф са Универзитета у Калифорнији. Фирма каже да су истраживања показала повећање биомаркера концентрације за 15 одсто, односно за 400 одсто током продужене сесије.

Из компаније кажу да људи могу да се концетришу максимално 100 минута, пре него што фокус попусти и осете потребу да направе паузу.

Међутим, Фокус@Wилл може наводно продужити то време.

Основна верзија апликације доступна је бесплатно за иПхоне и Андроид уређаје, али комплетне верзије са свим функцијама морају се платити.

Постоји и бесплатна пробна верзија која се може користити и на рачунарима.

Коментари / 0

Оставите коментар