Искључени телефони не могу у авионе

САД су донеле одлуку да не дозволе уношење искључених мобилних телефона у америчке авионе, са неких аеродрома у Европи, Блиском истоку и Африци, пошто су званичници забринути да је Ал Каида произвела нове врсте бомби, објавио је данас Дејли мејл.

Путовања 07.07.2014 | 13:37
Искључени телефони не могу у авионе

Амерички безбедносни званичници показали су страховање да су, творци бомби из јеменске Ал Каиде на Арапском полуострву (АQАП), смислили како да претворе мобилне телефоне у експлозивне направе и избегну детектовање на аеродромима.

Званичници су издвојили смартфонове - "Ајфон" компаније "Епл" и "Галакси" телефоне компанија "Самсунг Електроникс" који ће бити предмет додатне безбедносне провере на директним летовим са САД из Европе, Блиског истока и Африке.

Исти извори су додали да би и други електронски апарати које унесе путници у авионе, могли бити предмет "интензивнијег надзора" и да, од путника, може бити затражено да укључе лаптопове, ајподове, таблете и електронске цитаче књига "киндл".

Америчка служба за безбедност транспорта најавила је да искључени апарати неће моћи у авионе, мада није открила на којим аеродромима ће се спроводити додатни прегледи. Међутим, медији су јавили да су се путници на британским аеродромима на летовима за САД, прошле недеље, суочавали са додатним проверама њихових мобилних телефона.

Тако се, на тим аеродромима, створио додатни хаос уз и иначе велике гужве у време годишњих одмора и школских распуста.

Коментари / 0

Оставите коментар