Isključeni telefoni ne mogu u avione

SAD su donele odluku da ne dozvole unošenje isključenih mobilnih telefona u američke avione, sa nekih aerodroma u Evropi, Bliskom istoku i Africi, pošto su zvaničnici zabrinuti da je Al Kaida proizvela nove vrste bombi, objavio je danas Dejli mejl.

Putovanja 07.07.2014 | 13:37
Isključeni telefoni ne mogu u avione

Američki bezbednosni zvaničnici pokazali su strahovanje da su, tvorci bombi iz jemenske Al Kaide na Arapskom poluostrvu (AQAP), smislili kako da pretvore mobilne telefone u eksplozivne naprave i izbegnu detektovanje na aerodromima.

Zvaničnici su izdvojili smartfonove - "Ajfon" kompanije "Epl" i "Galaksi" telefone kompanija "Samsung Elektroniks" koji će biti predmet dodatne bezbednosne provere na direktnim letovim sa SAD iz Evrope, Bliskog istoka i Afrike.

Isti izvori su dodali da bi i drugi elektronski aparati koje unese putnici u avione, mogli biti predmet "intenzivnijeg nadzora" i da, od putnika, može biti zatraženo da uključe laptopove, ajpodove, tablete i elektronske citače knjiga "kindl".

Američka služba za bezbednost transporta najavila je da isključeni aparati neće moći u avione, mada nije otkrila na kojim aerodromima će se sprovoditi dodatni pregledi. Međutim, mediji su javili da su se putnici na britanskim aerodromima na letovima za SAD, prošle nedelje, suočavali sa dodatnim proverama njihovih mobilnih telefona.

Tako se, na tim aerodromima, stvorio dodatni haos uz i inače velike gužve u vreme godišnjih odmora i školskih raspusta.

Komentari / 0

Ostavite komentar