Интер представио Видића

Најбољи српски фудбалер Немања Видић представљен је у миланском Интеру на конференцији за медије.

Фудбал 04.07.2014 | 18:16
Интер представио Видића

Видић је после осам и по година напустио Манчестер јунајтед, са којим је освојио све што се освојити могло, и сада га чека нови изазов.

„Дошао сам на три године, надам се да ћу одиграти добро до краја уговора, а онда ћемо видети. Најважније је сада да се добро припремим за сезону“.

Видић је објаснио одлуку да напусти Манчестер Јунајтед.

„После девет сезона у којима сам остварио све и као појединац и као део тима, требао ми је нови изазов у каријери. То ми подиже мотивацију, нова земља, нови клуб, поново морам да се доказујем, то је прави изазов. Интер сам одабрао зато што је Италија лепа земља, близу куће, могу да научим још један језик, што ће ми помоћи у животу“.

Дуго је Интер важио за „аргентински“ тим. Сада је постао „словенски“, са Видићем, Ковачићем, Кузмановићем, могуће и Јоветићем у блиској будућности.

„Није важно одакле су играчи, битно је да ли су добри или лоши играчи. Драго ми је што је толико еx-Yу играча овде, лакше ћу се адаптирати“.

Интер је прошлу сезону завршио далеко од водећег тројца.

“Циљ нам је да се развијамо, као појединци и као тим. Интер је велики клуб и даћемо све од себе да постигнемо бољи резултат него прошле године. Чак и да сам остао у Манчестер Јунајтеду не бих играо ЛШ. Никада сам се нисам плашио да нешто пробам и будем део нечега новог, то сам увек говорио. Иако не играмо ЛШ, играћемо ЛЕ и ту ћемо имати мечеве. Мислим да Интер има велики тим, око 30 квалитетних играча. Сви ће играти и добити шансу, тако да неће бити проблем играти у три такмичења истовремено“.

Видић је објаснио да заједничка игра одбране значи више него било који појединац.

„Систем је важнији од играча. У свим клубовима за које сам играо било је тако, и када сам најбоље играо, зависио сам од саиграча. Све зависи од система, квалитета играча као групе и добре атмосфере. То ће нам бити циљ да успоставимо“.

Валтер Мацари најчешће игра са три играча у одбрамбеној линији.

“Гледао сам неколико мечева приошле године и видео неколико талентованих играча. До сада нисам играо са 3 играча у задњој линији, али када сте дефанзивац, у сваком систему радите исто. Адаптираћу се на све што тренер буде тражио”.

Италијанске медије интересовало да ли је Видића тражио и Милан, као и то да ли се Чичарито, који жели да оде из Манчестер јунајтеда, распитивао о Интеру код њега.

“Неколико клубова је хтело да ме доведе, али Милан није био међу њима. Чичарито ме још увек ништа није питао о Интеру”.

Још увек није познато који број ће у новом клубу носити Немања.

„Никад нисам причао о броју. Бићу срећан ако опет добијем 15, али немам проблема са тим и ако ми дају неки други“.

Коментари / 0

Оставите коментар