Покушај ревизије историје

Војно-политички аналитичар Мирослав Лазански сматра да је веома битно каква ће слика вечерас бити послата из Андрићграда, гдје се обиљежава 100 година од Сарајевског атентата, јер је на дјелу покушај ревизије узрока Првог свјетског рата и пребацивања кривице на Србију и српски народ.

Регион 28.06.2014 | 22:12
Покушај ревизије историје

Лазански је напоменуо да се историјски догађаји не могу оцјењивати савременим мјерилима, истичући да је Гаврило Принцип, прије свега, био романтични револуцинаонар.

Он сматра да је у БиХ немогуће организовати јединствену манифестацију поводом обиљежавања 100 година од почетка Великог рата, због приступа дијела Сарајева историјском насљеђу и њихове ревизије историје.

Говорећи о данашњем отварању Андрићграда, чији је идејни творац режисер Емир Кустурица, Лазански истиче да је град од камена одличан пројекат Кустурице и Републике Српске у историјском, културолошком и научном смислу.

"Андрићградом, Вишеград и цијели тај дио Републике Српске добили су одличну композицију", рекао је Лазански за Радио-телевизију Републике Српске.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, премијер Србије Александар Вучић и прослављени српски режисер Емир Кустурица свечано су данас отворили Андрићград, у присуству великог броја грађана, као и представника јавног, културног и политичког живота Српске и Србије.

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Мики

28.06.2014 20:24

Очигледно да лазански под утицајем националне аутоцензуре види Прекрајање историје " дијела сарајева" Срање и глупости .У Сарајеву се сјатила сва Европа од Русије до Енглеске и разговара се о Сарајевском атентату , шаљу се поруке мира .Јер је И светски рат заистаq глупост .За то вревреме Лазански подржава Кустурицу и пропалог Бају који нису позвали на свечаност ни Начелника Вишеград ,Сељаштво зар не .Поштујем право на мишљење али немојте га наметати нама младима .Хочемо да живимо нормално без терета прошлости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тт

28.06.2014 20:41

Објасни им Лазански, шта значи Андрићград. Ови овдје наши и по њему пљују и тај трачак нечег лијепог и тако битног желе да обезвриједе као они тамо у Сарајеву!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Солунац

28.06.2014 21:13

Принцип је имао свега 19 година и није никакав романтицар вец младиц који је мислио да убиством једног престолонасљедника мозе натјерати узурпатора на одредјене уступке. А Лазански Васи коментари и тврдње висе немају никаквог смиска и респекта од јад сте изјавили да иза постављеног еxплозива у Борику стоје терористицке организације, а оно испаде незадовољан Градјанин Српске и на васу залост Србин, сто сам и ја. И молио бих Вас да нас постедите светскиих урота оротв Срба као и позирања са Раyбанкама гдје пиодсјецате на агенте из најјефтинијих уса акционих филмова

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

29.06.2014 04:40

за: ТТ! Ти си прави болесник! Да ти је баја поред тебе ни ногице ти се неби видјеле колико дубоко би му био у буљи! У Сарајеву је био атентат а не у Андрицграду! А "прослављени српски режисер Емир Кустурица" је напусени цифут и наркоман (цитај: воли пусити марихуану а и по коју киту ако има вајде од тога) који је ту само да би опрао Лемијеве паре! Халлоооо, направили су си приватни град са насим парама... Размисли мало!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сви Додикови људи

29.06.2014 08:20

Лазански је хиперактивни супљатор који није ни А од аналитицара. Какве везе има Иво Андриц са Принципом а потом са Милорадом Додиком?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

29.06.2014 09:15

Лазански прица за паре,а Миле све то добро плаца због кампање.Није ваљда да неко мисли другације!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

тт

29.06.2014 09:16

За ЈА: Прво такве коментаре може написати само необразована особа која није научила да комуницира са другим људима. Ти би ишао у Сарајево тамо гдје пише "српски злочинци" што је сметало и Европљанима, али има Срба као ти којима то не смета и који би тамо и отишли. Друго нисам ни у чијем дупету само реално причам. Тај град ће остати и твојој дјеци, а ти ћеш и тада бити малодушан. Читав свијет му се диви, а ти се запитај!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

29.06.2014 12:27

За ТТ: Немас ти појма ко је Лазански, плаценик који писе историју... А друго, са украденим парама је направљен Андрицград = уклет град! Баја и Кустурица су власници тог града а кад њих не буде њихова деца це да буду! Моја дјеца неце тамо а ти води своју и уци их ста је зло и како да и они буду такви... Реално ти је да су Баја Ронхилл и Кустурица су твоји идоли. А ко се то диви цему... па нико од странаца није био тамо, заболи их! ДА ТИ ПОНОВИМ, ОД УКРАДЕНИХ ПАРА; ОД МОЈЕ И ТВОЈЕ ДЈЕЦЕ ПАРЕ! НАРКОМАН И СВЕРЦЕР!

ОДГОВОРИТЕ
Name

тт

29.06.2014 14:05

За ЈА: Свако ко је имало писмен зна ко је Лазански, а ко не зна нека учи. Дјецу воде тамо гдје је ко научио неко у шуму, неко на ливаду, а неко у град. За васпитање моје дјеце се не секирај васпитана су да не кради и не отомају. На крају град је саграђен од мојих и твојих и пара свих грађана РС. Зато ћу ићи у њега и неће га присвојити ни Бајићи ни Кустурићи. То је наше!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

29.06.2014 14:30

ТТ, теби је бас добро у зивоту, рекло би се, добростојеци?! А како видим зељан си и асфалта!? Пријатељу, Лазански је Америцки спијун који висе мање координира прице о небулозама! Мислис да би био зив с толико "пмаети"? Оцигледно имас интернет, задуби се пара сати па цес наци! А сто се тице "уклетог града", ти иди и не заборави да оставис баксис неком Бајином дјетицу док будес пио кафу неком његовом локалу и спавао у његовом хотелу! А Кусту, ако га видис реци му да се мало цесце окупа, изби му она гандја на козу па је сав мастан... А Ја цу у медјувремену да посјецујем неке друге знаменитости које је нас народ оставио до сада, а има их много! Хало цова... НАПРАВИЛИ СУ СЕБИ ПРИВАТНИ ГРАД ГДЈЕ ЈЕ ПИТАЈ БОГА ЦИЈЕНА КВАДРАТА, СА НАСИМ ПАРАМА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

тт

29.06.2014 15:05

За ЈА: Пријатељу ја сам рођен на асфалту, моја дјеца су рођена на асфалту, моји родитељи су рођени на асфалту и немам тај комплекс. Жовим на асфалту и немам намјеру да га напуштам. Васпитан сам да не вријеђам људе које не знам. Живим пристојно и не смета ми нико. Ако им је неко омогућио да краду то смо били ми. Ми смо их бирали и само их ми можемо казнити у октобру. Не желим да се са тобом надмудрујем. Поготово да се свађам јер ни један политичар то не заслужује. Ни један. Ко је крао треба да робија било које фарбе био. И на крају само да знаш да нисам Бајин човијек, само не желим да тако нешто поклонимо Бајићима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

29.06.2014 15:14

Мирослав носи амерчки "РАY БАН" зато што воли Русе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

29.06.2014 15:23

Какав је он анлаитичар, проћита ПОЛИТИКу па да аналзу. Сјећате се изјава о терористима у БОРИКУ, кад оно незадовољан Борац Српске. Да не спомињем остале глупости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ја

29.06.2014 21:30

Ти си изгледа нека буздованцина теби је све црно осим пива и дроге,засто ти ниси у дупету Милорадовом зато сто ниси способан,теби су сви луди једино ти паметан па иди у Сарајево код Бакира тамо це ти бити супер,нема ни Кустурице и Додика,имас одју и цај,ти критикујес Кустурицу и Лазанског нај вјероватније видис град кад је пијаца и неко славље

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

30.06.2014 04:36

ре: За неписменог! Родјен у Бањалуци, фамилија ми из Бањалуке (не од земљотреса као сто вас је вецина). Цетири страна језика, три заната...20 година радног стаза у иностранству, 10 у бивсој нам земљи. Бају нисам упознао али Кусту јесам! Немам потребе да се увлацим никоме па ни Баји! Не друзим се са смрадовима! А неки дан сам послом из Амстердама па се и запалила која плуга тамо.Лепо је! И наравно коструктивна критика, Лазански је спијун а Куста напусени цифут и наркоман! Ти не морас ици у Са по неког муслимана...имас Кусту у Репулици Српској! Оцх ну кан ду суга мин свартскалее кук, дин јавла блатте јавел.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

02.07.2014 19:58

И ОВАЈ Лазански се увукао баји......

ОДГОВОРИТЕ